Nakon pompozne najave o Hyundaijevoj N-diviziji i cijeloj paleti nepostojećih automobila (najreprezentativniji automobil je – virtualni), Hyundai je napokon odlučio predstaviti jedan brži automobil

Hyundai i20 Sport je sportska verzija Hyundaijevog malog kompakta, a trenutno je predstavljena za ekskluzivno na njemačko tržište gdje bi se mali Hyundai trebao potući s pregršt domaćih nabrijanih mališana.

Mali Hyundai definitivno izgleda kao da je nabio koji mišić sa zbog novih dijelova na karoseriji koji se ističu poput spojlera, stražnjeg difuzora, bočnih proširenja, agresivnijeg branika, a i20 Sport se kotrlja na OZ 18“ kotačima. Tu su još i kromirani završetci auspuha i trkaće boje, a s novim ovjesom, i20 Sport je za 20 mm bliži tlu od standardne verzije.

Hyundai-i20-Sport-28012016 1

No, najviše nas zanima ono što se nalazi ispod poklopca. Hyundai i20 Sport je pogonjen 1-litarskim Kappa T-GDI trocilindrašem koji razvija 118 KS i 172 Nm okretnog momenta. Ubrzanje do stotke je nešto malo više od 10 sekundi. Nisu brojke od kojih zastaje dah, ali nije ni loše za ovakav mali automobil. Maleni motor je poprilično štedljiv, pa prema tvorničkim specifikacijama prosječno troši samo 5 litara goriva na 100 km.

Nijemci koji se odluče za malog sportskog Koreanca morati će izdvojiti 19,990 eura.

Automobili.hr