Kao i svih proteklih pet godina postojanja, našeg i Vašeg medija. Ne možemo drukčije početi, nego – Hvala vam svima što ste nam dali povjerenje i u 2019. godini kroz ovih 365 dana koji su iza nas!

“Zahvaljujući” politici kojoj podršku daju isključivo ucijenjeni koji nemaju svoj stav, koji misle kako se treba pokoravati i šutjeti dalje, kojima samo “šnjure” vire od silnog “uvlačenja” tim likovima kojima oni daju konstantno povjerenje, sve više naših obitelji i sugrađana dobilo poslove, ali ne u našoj državi nego izvan nje.

Kriminal i korupcija postali su izgleda na ovim područjima normalna pojava, kao i to da većina koja radi u državnim službama su na ta mjesta postavljeni ne svojim znanjem ni stručnošću nego rodbinskim i političkim vezama. Samo je pitanje ako i dalje tako nastave tko će im osiguravati plaće!

Iako smo bili uvjereni kako će nas u 2019. godini naveliko zaobilaziti migranti, tu smo pogriješili jer migranata je sve više iz razloga zbog gore opisanih slučajeva i što smo područje koje im odgovara, kao što politici to odgovara da i dalje ima svoje biračko tijelo koje će ih držati da vlasti sve dok imaju još što opelješiti od svoga naroda, a migrantima je svejedno sad zasad na početku, ali kad se oni usprotive, e to će se dobro i daleko onda čuti.

Zanimljiva godina je ovo bila u Županiji Zapadnohercegovačkoj koju su nam najviše podarile vladajuće strukture i na kojima im portal SirokiBrijeg.info neizmjerno zahvaljuje jer smo imali što i o čemu pisati.

Zahvale upućujemo

-Ministru MUP-a ŽZH Zdravku Borasu koji je prvi lik koji je osuđen za prevaru podnio ostavku. Doduše nije osuđen u BiH, nego u Hrvatskoj gdje se često sudi političarima i gdje iza zatvorskih rešetki završavaju, a ne kao kod nas da bivaju nagrađeni promaknućima. Uglavnom pohvalan potez za bivšeg ministra koji je sada slobodan čovjek od politike i koji može na budućim suđenima iskoristiti poteze koje je vježbao od šaka i visokih tonova na neistomišljenicima.

-Društvo oko gradonačelnika Širokog Brijega je šarenije od “duginih boja” i prefarbano svakakvim mazivom da se čovjeku ponekad smuči od njihovih poteza, a posljednji je bio slanje policije da zaustavi pogrebnu povorku kako ne bi pokojnika moli pokopati na groblje oko kojeg su likovi iz te Zgrade sebi pokupovali zemljišta pa im to stvara problem.

-Akademik dr. Dragan Čović uz svoje pomoćnike uspio je do kraja uništiti firmu koja je trebala biti na ponos Hercegovine, a sada je na tuzi i muci tisućama naših sugrađana i obitelji ugašena.

-“Papaštrumfu” Jerki Ivankoviću Lijanoviću koji nas je zabavljao svojom metlom i čišćenjem i koji se ugledao na svoje mentore iz HDZ-a te sam sebe pomeo sa scene te dobio zasluženi dugogodišnji odmor koji će provesti nadamo se u jednom od zatvora BiH iako je pod sumnjivim okolnostima oslobođen za tisuće suza prolivenih brojnih majki i obitelji.

-Visokoškolskim privatnim ustanovama iz Širokog Brijega upućujemo najveće zavale što su omogućile i proširile “dobar glas” u jako kratkom roku kako se kod nas mogu jeftino nabaviti diplome, ministrica obrazovanja Ružica Mikulić o tome vješto šuti jer joj je inače dobar stranački kolega suvlasnik jedne od tih škola.

-Izbori mjesnih zajednica su izdominirali ove godine, a najviše u mjestu Kočerinu gdje se dosadašnja vladajuća struktura nije mogla pomiriti s porazom pa su krenule navodno “muljaže” ali mještani to nisu dozvolili i na kraju je odlučeno kako će se izbori ponoviti, što je definitivno presedan. Dok u nekim mjestima se dogodilo da je bilo više kandidata nego glasača, a u nekim ni jednog ni drugog.

-Gospodarstvenici koje redovito hvale naše političke ulizice koje se prodaju za marku, i dalje dobivaju “nagradu” za svoju pohlepu što su zaslužili, a to je da im radnici odlaze iz firmi jer ne žele raditi za njihovu siću, da trpe njihova zloupotrebljavanja i iskorištavanja dok se oni šepure novim vozilima, vikendicama, skupim putovanjima i luksuznim provodima.

-Osim ministra, gradonačelnikovih ljudi, prodavača diploma, takozvanih gospodarstvenika i pohlepnika na samom vrhu HDZ-a BiH, prošlu 2019. godinu obilježili su i brojni migranti koji će upotpuniti ovi 2020-u godinu, ali sreća Crveni križ ŽZH je spreman za njihov dolazak i donacije stižu sa svih strana za njihovo zbrinjavanje, a radna mjesta ih čekaju kao i brojna napuštena ognjišta naših sugrađana koji su otišli u tuđinu raditi i da ne gledaju što nam naši političari rade gdje je sve više krokodila u sve manjoj bari!

Kao što konstantno ponavljamo, a Vi hoćete shvatiti ili ne, prvenstveno, nije nam cilj nekoga izravno blatiti, nego upozoriti na pogreške i skrenuti pozornost na realnost i probleme naših sugrađana koje trebamo rješavati. Bilo je onih kojima nije svejedno što to pišemo, ana sreću sve je više onih koji shvaćaju što smo svo vrijeme pisali i objavljivali.

Kao malo tko u svome mjestu, nastojali smo prikazati kulturne, sportske, političke i ostala zbivanja kroz naše brojne video priloge (kojih smo napravili oko 170 u ovoj godini) i javnosti prikazati kako ima i puno pozitivnih, dobrih a i onih manje dobrih stvari.

Stoga se nadamo i vjerujemo, kako ćemo skupa 2020. godinu bar mi s naše strane nastaviti stvarati bolju za sve nas, a ne za pojedince. Portal SirokiBrijeg.info i dalje će biti portal koji će biti dio naroda i neka vrsta oporbe/korektiva bilo koje politike koja je na vlasti i koji će se boriti za budućnost i generacije koje će doći, koliko god se to nekome sviđalo ili ne, mi ćemo ostati svoji!

Još jedno Veliko Hvala svima. Svim našim sugrađanima i svim dobrim ljudima koji stvaraju ili pokušavaju stvarati bolju budućnost za sve nas kroz borbu protiv “sistema” i koji pružaju OTPOR.

Sretna vam Nova 2020. godina uz želju da svima bude ljepša i bolja, godina koju ćemo pamtiti po dobrim stvarima i koju ćemo graditi na dobro sviju nas!

Uredništvo portala SirokiBrijeg.info