Vlasti Hrvatske promijenili su odluku koja se odnosi na prelazak građana iz Bosne i Hercegovine te se po novom traži odlazak u samoizolaciju od 14 dana.

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u srijedu je najavio kako od ponoći stupa na snagu novi režim ulaska u Hrvatsku iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne  Makedonije.

To znači da će svi koji dolaze iz tih država morati po dolasku u Republiku Hrvatsku u samoizolaciju od 14 dana, javlja Hina.

Većina inficiranih došla iz BiH, Srbije i Kosova

Voditelj hrvatskog Nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je kako se prema novoj odluci od prelasku granice uvodi novi režima ulaska za sve koji dolaze iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije koji će morati 14 dana boraviti samoizolaciju. Ta se odluka neće primjenjivati na putnike koji dolaze iz tih zemalja i u tranzitu su kroz Hrvatsku.  

-Odluka je donesena zato što je većina inficiranih došla iz BiH, Srbije i Kosova, a prema preporuci i standardima HZJZ i Sjevena Makedonija ulazi u taj krug zemlja- rekao je Božinović.

Također je donesena odluka o obveznom nošenju maski u javnom prijevozu.

Prema izmjeni odluke o načinu organizacije javnog prometa vozači, ostali zaposlenici i putnici će biti obvezni nositi koristiti maske i pridržavati se protuepidemijskih mjera.

-Putniku koji nema medicinsku masku pružatelj usluge javnog prijevoza ne smije dopustit ulazak u vozilo, a vozače neće smije započet vožnju ako su u vozilu putnici bez maske- rekao je Božinović.

Obje odluke stupaju na snagu noćas u ponoć.

SirokiBrijeg.info