HSP BiH započeo proces ujedinjenja svih pravaša

Nakon zajedničkog djelovanja na sjednici predsjedništva Hrvatskog Narodnog Sabora 22. Travnja u Vitezu predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac održao je sastanak sa predsjednikom Hrvatskog Pravaškog Bloka Željkom Koromanom.

Na satanku se razgovaralo o ujedinjenju i okupljanju svih pravaša u Hrvatsku stranku prava BiH.

Kao što je i najavio nakon izbora na dužnost predsjednika HSP-a BiH predsjednik Primorac istakao je da ujedinjenje pravaša nema alternativu te da pravaši okupljeni u jednu stranku mogu biti snažan politički faktor u stabilizaciji BiH te rješavanju statusa hrvatskog naroda u BiH.

Predsjednik Primorac i Koroman iskazali su da je cjelokupan način ujedunjenja dogovoren te da nema nikakvih prepreka ka ostvarenju tog cilja, te da je na tijelima stranaka zadatak da dogovoreno tehnički realiziraju.

Predsjednik HP Bloka Željko Koroman rekao je da je prestala potreba za postojanje i djelovanje HP Bloka te da će svoje djelovanje nastaviti u HSP-u BiH.

Predsjednik Primorac upoznao je javnost da su ostvareni kontakti s ostalim pravaškim strakama i da je održano nekoliko sastanaka na kojima su neke stvari oko ujedinjenja već i dogovorene te da se očekuje konkretizacija tih dogovora u narednom periodu. Također su pozvane i ostale pravaške stranke s kojima do sada nisu obavljeni razgovori da se pridruže ovom projektu okrupnjavanja pravaške političke scene u BiH, navodi se u priopćenju HSP-a BiH.

SirokiBrijeg.info