Za nama je prvi dan II. međunarodnog nogometnog turnira “POSUŠJE KUP 2019“ koji organizira HŠK Posušje. Turnir je okupio 16 klubova iz BiH i Republike Hrvatske, a na turniru sudjeluju ukupno 34 ekipe.

Danas su se na dva terena stadiona Mokri dolac natjecali polaznici škola nogometa, dječaci i djevojčice godišta 2009. U finalu smo gledali ekipu domaćina HŠK Posušja i prošlogodišnjeg pobjednika FK Leotar iz Trebinja. Na kraju su uspješniji bili domaćini koji su slavili visoku pobjedu od 3:0. Čestitamo HŠK Posušju na tituli pobjednika, kao i treneru Ljubi Crnogorcu Šekiju.

U utakmici za treće mjesto sastali su se NK Široki Brijeg i NK Imotski 1991. u kojoj su Širokobriježani slavili pobjedu od 5:1. HŠK Posušje je u polufinalu pobijedio vječitog rivala NK Široki s 4:0, dok je FK Leotar na putu do finala zaustavio jako dobru ekipu NK Imotskog 1991. pobijedivši ih rezultatom 4:1.

Danas smo na prekrasnom travnjaku Mokroga doca gledali puno dobrih poteza, lijepih akcija i zgoditaka, a ovo je i dobra prilika polaznicima škola nogometa da se upoznaju i druže. Natjecanje je započelo u 9 sati utakmicama po skupinama. Nešto iz 12 sati uslijedilo je svečano otvaranje turnira uz disciplinirano „postrojavanje“ ekipa. Uz prigodne riječi dobrodošlice Posušje kup 2019. otvorio je predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog športskog kluba Posušje Dario Sesar.

NAJAVA: Drugi dan II. POSUŠJE KUP-a

Natjecanje se nastavlja sutra, 22.rujna 2019. kada će se natjecati uzrasti 2010. i 2011. Među ekipama koje ćemo gledati je i splitski Hajduk. Utakmice će se igrati na četiri terena, igra se na glavnom i pomoćnom terenu, jednom s prirodnom i drugom s umjetnom travom, a prvi susreti startaju u 10 sati. Finale je najavljeno za 17:30. Podsjećamo, u kategorijama 2009. (U10) sudjelovalo je 12 ekipa razvrstanih u 4 grupe. U kategoriji 2010.(U 9) također je 12 ekipa raspoređeno u 4 grupe, dok je u kategorijama rođenih 2011.(U 8) ukupno 10 ekipa razvrstanih u 3 grupe. Sve utakmice po grupama kao i eliminacijski susreti igraju se 2 puta po 15 minuta uz 3 minute stanke.

Na turniru sudjeluju sljedeći klubovi: HŠK Posušje, NK Široki Brijeg, NK Mostar, NK Ljubuški, HNK Grude, NK Drinovci, FK Leotar Trebinje, ŠN Limači Čapljina, NK Brotnjo Čitluk, ŠN AS Međugorje, NK Imotski 1991., ŠN Tiki Taka Mostar, HŠK Zrinjski, HNK Tomislav Tomislavgrad, NK Mračaj Runovići i HNK Hajduk Split.

Organizacijski odbor turnira poziva navijače i sutra na Mokri dolac, na II. POSUŠJE KUP.

RadioPosusje.ba