HRVATSKI SAVEZ HKDU-HRAST: Potpora Zaboravljenim braniteljima

LJUBUŠKI – Hrvatski savez HKDU-HRAST daje punu potporu masovnim prosvjedima članova udruge „Zaboravljeni branitelji“ u njihovoj bespoštednoj borbi i legitimnim zahtjevima za ostvarivanje prava branitelja.

Ova populacija zaboravljenih branitelja zalaže se za usvajanje Rezolucije branitelja o njihovim pravima u Parlamentu FBiH koji uporno ignorira njihove zahtjeve odbijajući uvrstiti kao točku dnevnog reda njihovu rezoluciju.

“Žalosno je što su istinski branitelji prisiljeni na metode poput blokiranja graničnih prijelaza da bi se izborili za svoja prava koja su odavno već trebali ostvariti” – navodi se u priopćenju Hrvatskog saveza HKDU-HRAST.

“Smatramo da zahtjevi poput: objave registra branitelja, besplatne zdravstvene zaštite za sve branitelje i uvođenja dodatka za sudjelovanje u ratu jesu realni i legitimni zahtjevi čijim bi usvajanjem ispravili nepravdu prema istinskim braniteljima koji su dovedeni na rub društva i koji se nisu uklopili u dosadašnji nepravičan način rješavanja statusa branitelja” – kaže se pored ostalog u ovom priopćenju.

“Ovim putem pozivamo i rukovodstvo Parlamenta FBiH, a posebice čelništvo HDZ-a i SDA kao vladajuće stranke u Federaciji, da što prije sazovu sjednicu Parlamenta FBiH i usvoje rezoluciju o braniteljima koja će označiti početak rješavanja nagomilanih problema u ostvarivanju osnovnih prava ovih zaboravljenih branitelja iz Domovinskog rata. Ovo su najbolji sinovi hrvatskog naroda koji su zasigurno najzaslužniji što Hrvati nisu doživjeli sudbinu Kurda u Domovinskom ratu i zaslužuju prioritetno rješavanje njihovih pravednih i realnih zahtjeva” – ističe se na kraju priopćenja.

SirokiBrijeg.info