Hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić ponovno u redovima Izviđača iz Ljubuškog

Sada već bivši hrvatski reprezentativac Denis Buntić novi je igrač Izviđača iz Ljubuškog što će mu biti povratak u ovaj klub poslije 12 godina, a službeno predstavljanje velikog pojačanja Izviđača se očekuje u sljedećim danima.

Buntić je svoju veoma uspješnu karijeru počeo upravo u Izviđaču, a potom je još igrao za Zagreb, Cimos, Ademar Leon, Kielce, te Pick Szeged.

Za reprezentaciju Hrvatske rođeni Ljubušak je nastupio na 131 utakmici, a tom prilikom je postigao 292 gola. Sudjelovao je u nekim od najvećih uspjeha hrvatskog rukometa, pa je tako sa Kaubojima osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, srebro na Svjetskom prvenstvu 2005. u Tunisu, te 2009. godine u Hrvatskoj kao i srebro na Europskom prvenstvu 2010. godine u Austriji, te broncu dvije godine kasnije u Srbiji.

Također, Buntić je sa mediteranskom reprezentacijom Hrvatske osvojio srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. godine.

Za reprezentaciju Hrvatske posljednji put je nastupio na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj koje je nedavno završena kada je nakon prve utakmice na prvenstvu zamijenio Domagoja Duvnjaka.

Ipak, za drugu fazu prvenstva Buntić nije bio u sastavu jer je izbornik Lino Červar umjesto njega pozvao pivotmena Marina Marića, a 35-godišnji desni bek je nakon prvenstva odlučio okončati reprezentativnu karijeru.

Emir Katana / Oslobodjenje.ba