Home Vijesti Politika Hrvatski general Željko Glasnović odmako se od “Čovićevaca” i sa svojom ekipom ide sa listom za dijasporu

Hrvatski general Željko Glasnović odmako se od “Čovićevaca” i sa svojom ekipom ide sa listom za dijasporu

0
Hrvatski general Željko Glasnović odmako se od “Čovićevaca” i sa svojom ekipom ide sa listom za dijasporu

Jedan od najpoznatijih hrvatskih generala, a bez sumnje zadnjih mjeseci i najpopularniji hrvatski general Željko Glasnović na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima za Sabor Republike Hrvatske ide sa listom za dijasporu, ali ne kao prošli put ispred HDZ-a, već sa listom koja će imati službeni naziv – Neovisna lista Željka Glasnovića.

Pored samog generala na listi su i čelni ljudi svih važnijih oporbenih stranaka iz reda hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, pa se tako primjerice na listi nalaze imena predsjednika HDZ-a1990 Ilije Cvitanovića, predsjednika Hrvatskog saveza HKDU-Hrast Pere Barbarića – Pepija, čelnog čovjeka HSP-a BiH Stanka Primorca – Ćane, kao i ime poznatog pravaša Željka Koromana.

Dakle, sve stranke s hrvatskim predznakom iz BiH, izuzev HDZ-a BiH, podržavaju ovu listu i zajedničkim snagama s generalom Glasnovićem, koji je uvijek iznimno pozitivno kotirao među bh Hrvatima, baš kao i među svim građanima Republike Hrvatske, a koji razmišljaju prohrvatski, žele učiniti nešto dobroga i za Hrvate u dijaspori, a ponajprije hrvatski narod u Bosni Hercegovini.

Posljednjih dana špekuliralo se kako za Željka Glasnovića više nema mjesta u HDZ-u, odnosno „ostacima“ nekoć najveće hrvatske stranke, a možda ih je sve dodatno „pogodio“ nedavni status kojeg je general objavio na svom Facebook profilu, a koji glasi:

„Presuda Mustač-Perković pokazuje kako Državno odvjetništvo godinama štiti jednu kriminalnu organizaciju. Činjenica kako nijedna prijava nije podignuta protiv bivših OZNAša-UDBAša dokaz je da su Bajić i Cvitan dio te kriminalne organizacije“!

Nema sumnje kako su ovom izjavom dodatno pogođeni i u SDP-u, ali i vrhu HDZ-a, pa ne čudi što general Glasnović, koji je na prošlim parlamentarnim izborima uvjerljivo pobijedio kao kandidat s HDZ-ove liste za dijasporu, sada želi s novim snagama kreirati pozitivne pomake, odnosno približiti bh Hrvate njihovoj matici, a samim time dodatno zaštititi njihovu jednakopravnost i konstitutivnost u BiH. Od svega onoga što im je HDZ obećavao dobili su jako malo ili gotovo ništa i stoga je očigledno došlo vrijeme za jedan zaokret na političkom polju.

Danijel Ivanković / Dnevno.ba