Home Vijesti Politika HRS: Tražimo ostavke ministrice, ravnatelja gimnazije fra Grge Martića Posušje i inspektorice za oblast obrazovanja ŽZH

HRS: Tražimo ostavke ministrice, ravnatelja gimnazije fra Grge Martića Posušje i inspektorice za oblast obrazovanja ŽZH

0
HRS: Tražimo ostavke ministrice, ravnatelja gimnazije fra Grge Martića Posušje i inspektorice za oblast obrazovanja ŽZH

Zar smo toliko zaglibili u društvo partijske strahovlade da se, uz iznimku nekoliko portala, nitko ne usudi javno diskutirati i obrazložiti zašto djeca srednjih škola u Posušju već treći dan ne pohađaju nastavu? Zašto resorne institucije šute? Zar ne nekome dopustivo da djeca ne pohađaju nastavu?! NE ulazeći uopće u meritum stvari, moralna obveza je ministrice obrazovanja ZHŽ i ravnatelja gimnazije fra Grge Martića je: ostavka!

Nakon što je na našu adresu pristiglo nekoliko pisama i upita roditelja gimnazijalaca škole fra Grge Martića iz Posušja, sa zamolbom da pomognemo na neki način zbog situacije koja je dovela da djeca srednjih škola u Posušju već nekoliko dana ne pohađaju nastavu, kontaktirali smo resorno ministarstvo, zastupnike u skupštini ZHŽ i nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama. Tražili smo odgovor na pitanje zašto djeca srednjih škola u Posušju ne pohađaju nastavu i zašto nitko od odgovornih se ne usuđuje izići u javnost s nekim obrazloženjem. Iz sindikata su javili da su se oni očitovali u lipnju na ovu temu, no od ostalih nitko se ne usuđuje javno progovoriti.

Znajući to, postavljamo ovim putem pitanje kreira li vlast namjerno ideološke, političke i društvene podjele? Jesu li sadašnji vlastodršci u ŽZH uistinu toliko nesposobni ili se radi o sustavnom ciljanom uništavanju županije i društva? Izgleda kako postaje pravilo da političko-rodbinske sinekure bivaju presudne u kadroviranju nastavnog osoblja i ocjenjivanju učenika u ŽZH. Visoku cijenu neodgovornih poteza, naravno, plaćaju učenici koji su svakodnevno žrtve nepotizma i korupcije pojedinih profesora.

Ono što je znakovito jeste činjenica kako o cijelom ovom problemu nitko javno ne progovara. Da se bilo gdje u svijetu dogodi da djeca nekoliko dana iz protesta ne pohađaju nastavu, to bi bilo u prijenosu uživo na svim medijima. Kod nas: osim nekoliko portala, tišina i mrak. Zar smo toliko zaglibili u partijski diktiran život da se niti mediji, kojima bi to trebao biti posao, ne usuđuju pozabaviti detaljnije ovim problemom.

Ne ulazeći uopće u meritum stvari, smatramo apsolutno nedopustivim da se dopušta da djeca gimnazije fra Grge Martića ne pohađaju nastavu. Još više nedopustivim smatramo činjenicu da se nitko od odgovornih iz resornih institucija ne usuđuje izići u javnost i progovoriti na ovu temu. S toga smatramo moralnim minimumom da ministrica obrazovanja, inspektorica za oblast obrazovanja ŽZH i ravnatelj gimnazije fra Grge Martića podnesu ostavke na svoje funkcije. Roditeljima djece koja ovih dana protestiraju poručujemo da djecu vrate na pohađanje nastave i da nađu neke druge načine izražavanja protesta, gdje cijenu neće plaćati djeca i njihovo obrazovanje. Primjerice, jedan od načina bi bio da sljedećim izborima ne glasuju opet za iste.

Županijski Odbor Hrvatske republikanske stranke ŽZH