Ideologija Jugoslavenstva u središnjici HDZ-a BiH živi i danas. Otac domovine Ante Starčević bi rekao “sclavoservi”: dvostruki robovi, koji sami nisu slobodni, a ne daju da se drugi osobode.

Rektori Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta u Zagrebu koji potpisuju Deklaracije sveučilišta jugoistočne Europe i zapadnoga Balkana, samo je jedan od projekata organiziranja političkih elita budućega jugoslavenskoga regiona. Je li slučajno mostarski rektor, neobrazovani kadar komunističkih lidera banjalučkih profesora, Univerziteta u Banjoj Luci? Trag su profesor i mentor ostavili plagijatima komunističke literature koja se primjenjivala u praksi Sveučilišta u Mostaru, piše portal Dnevno.ba.

Obrazac poslovanja osiguran im je financijskim tijekovima Nove Banke AD Banja Luka, koja svoje ispostave ima po cijeloj Hercegovini, a koja predstavlja obavještajni paravan djelovanja srpskih službi. Plasman novca među hrvatskim pukom okarakteriziran je kao srpski harač u Hercegovini. Agenturna mreža srpskih službi osigurana je logističkom potporom financijskih transakcija, depozita hrvatskih-županijskih institucija Hercegovine. Kriminalni milje koji je na dispoziciji vlasti, unovačen je za predstavnike komunističkih kasti, sokolova krila u HDZ-a BiH. Pojedinci imaju osigurane diplome na ćiriličnom pismu, s ciljem zauzimanja visokih, odgovornih pozicija u Hrvata. Za njih je najbolji dužnosnik, unovačeni kriminalac u policijskoj, odnosno ministarskoj odori.

Dva desetljeća i do 30% birača – Hrvata nesvjesno podržava politiku Jugoslavena – ćiriličara, člana komunističke partije i Jugoslavenske narodne armije, kao nezamjenjivog lidera Hrvata, stranke HDZ-a BiH, iako on već treći puta za svog mandata gubi od notornog Željka Komšića u utrci za člana Predsjedništva Bosne i i Hercegovine, koji bi podsjećamo vas trebao biti Hrvat, a ne Jugoslaven i titoista kao što su Komšić i Čović.

Ante Starčević znao je često reći: “Onaj tko je spreman učiniti samo jedan jedini lopovluk, nema mjesta u hrvatskoj politici”.

U ideologiji Jugoslavenstva sve je malo drugačije, kod njih onaj tko nije spreman na kontinuirani kriminal, ne treba ni biti u politici. Svrha politike Jugoslavena je negiranje Hrvata i njihovih prava. Udruženi zločinački poduhvat koji je serviran preko međunarodnih i jugoslavenskih institucija Hrvatima za borbu i opstojnost na svojim stoljetnim ognjištima. Danas se taj navodni Udruženi zločinački poduhvat brani političkim savezom Jugoslavena Dragana Čovića i Milorada Dodika uz navodnu borbu protiv unitarne-islamske Bosne i Hercegovine.

Kako piše portal Dnevno.ba, novinski članak iz 1902. godine koji je objavljen pod naslovom “Srbi i Hrvati ” Nikole Stojadinovića, u kojemu su Srbi najljepši predstavnici slovenske krvi, najljepša rasa europska, danas je prepoznatljiv i primjenjiv članak u izražavanju i djelima Dragana i Milorada, koji ulažu u „svesnu“ inteligenciju Srba i Hrvata BiH. Građani ih prepoznaju kao predstavnike Vazduhoplovne industrije SOKO – JNA, kao članove komunističke partije, kao „bezbednjake“ bivšega komunističkog režima (UDBA-KOS), kao kriminalce koji su infiltrirani u HDZ BiH. Ujedinjenje sveučilišta i potpisivanje Deklaracija sve više sliči na ideološke misli iz knjige “Narodni misao” koja je izišla 1897. godine kao plod rada “Ujedinjene hrvatske i srpske akademske omladine”. Misao vodilja bila je da su Hrvati i Srbi jedan narod s dvama imenima, odnosno jedan dvoimeni narod.

Knjige Hrvata – pravaša Ive Pilara “Svjetski rat i Hrvati”, “Južnoslavensko pitanje”, “Uvijek ponovno Srbija” utjecale su na jedan dio Hrvata koji su se suprotstavljali stvaranju jugoslavenske države. Bili su to pravaši: Pilar, Šufflay, Budak…koji su okončali živote nasilno, ubojstvima od strane srpskih radikala. Danas pravaši Bosne i Hercegovine ukazuju na srljanje HDZ-a BiH u jugoslavensko krilo i državu, koje predvode komunisti HDZ-a BiH, ekstremno lijevih orijentacija, kao čuvari Jugoslavije. Pravaši i HSP BiH, otvoreno prokazuju Dragana Čovića kao komunistu, koji je kao „bezbedonosno“ provjereni kadar KOS-a i JNA, zagovarao i provodio Velikosrpsku agresiju, kao djelatnik Vazduhoplovne industrije SOKO d.d. Mostar uz svoga mentora Novicu Đuricu. Pravaši tvrde kako ideja Jugoslavenstva i danas živi među članovima – liderima HDZ-a BiH, kao bivšim zakletim komunistima.

Dragan Čović kao lider HDZ-a BiH, kontinuiranom majorizacijom pravaša od strane HDZ-a BiH, provodi rigidnu komunističku metodologiju, koju je nekada provodio Josip Broz. Danas se ne radi o fizičkim likvidacijama pravaša i njihovih obitelji što je bila praksa do 1994. godine, već se radi o ekonomskim, društvenim i socijalnim „likvidacijama“, kojima se pravaše i Hrvate Bosne i Hercegovine motivira da napuštaju svoja stoljetna ognjišta. Lideri komunističke partije, kao instrumenti i kotačići Velikosrpske agresije, vremenom1995. godine shvaćaju kako su poraženi, organizirano prelaze i infiltriraju se u HDZ, instalirajući preko svojih obavještajnih srpskih kanala bivše oficire i djelatnike JNA, kao članove, a potom i lidere HDZ-a BiH. Istaknute domoljube, dragovoljce domovinskoga rata, one koji su se prvi suprotstavili Velikosrpskoj agresiji, planski ti i takvi komunisti – članovi HDZ-a, kompromitiraju i optužuju, stavljajući im na teret da su počinili ratni zločin kroz takozvani Udruženi zločinački poduhvat?!

Medijskim linčom protiv visokih časnika HVO-a, koji su motivirani napuštati BiH, Dragan Čović sa svojim UJDI – jevcima, suvereno vlada s HDZ-om BiH. Predstavnici raznih braniteljskih udruga, koji nemaju nikakve veze s otporom velikosrpskoj agresiji, braniteljima, Domovinskim ratom, prepoznatljivi kao članovi bivšeg saveza komunista, služe Draganu Čoviću za promoviranje komunista i UJDI – jevaca kao zaštitnika hrvatskih nacionalnih i braniteljskih interesa. Ovo je samo jedan mali primjer iz kojega se može iščitati kako predstavnici komunističko-jugoslavenskih kasti, održavaju tradiciju vlasti nasljednog karaktera.

Hrvatski narod koji je desetljećima žrtva komunista i komunističke partije nijemo promatra sliku Ive Josipovića i Dragana Čovića kako 2014. godine za izborne svrhe dolaze posjetiti Franjevački samostan u Širokom Brijegu, gdje se nalazi grobnica hercegovačkih franjevaca koje su pobili Jugoslaveni – partizani. Zar ovim postupcima kolijevka kulture i vjere u Hercegovini ne daje novu šansu Jugoslavenima za uspostavljanje nove Jugoslavije? Kolijevka Vazduhoplovne industrije SOKO Mostar, koja je opljačkana od Draganova kartela, promovira gospodarstvo u kojemu je partner Srbija, a glavni gost Aleksandar Vučić. Danas 2019. godine, partner Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar je Narodna Republika Kina, dogodine za pretpostaviti očekujmo Demokratsku narodnu republiku Koreju, koju predstavlja diktator Kim Jong-un.

Dnevno.ba