GRUDE – Prva sjednica izborne skupštine HNK Grude nije dala predsjednika pa će se ponovno održati 10. kolovoza. Na početku sjednice koju je sazvao predsjednik Skupštine Josip Ćorluka, tajnik kluba Alen Kondža predstavio je financijsko izvješće na dvadesetak stranica.

U izvješću stoji kako je klub od 16. svibnja 2015. do 31. srpnja 2016. godine prikupio, što od vlastitih prihoda koje je osigurala Općina Grude, što od donacija i sponzorstava, a što od prihoda u stvarima i uslugama, 151.342 konvertibilne marke, a ono što je najvažnije je da klub bez dugova ulazi u novu sezonu.

Nazočni na sjednici su komentirali aktualnu situaciju. Predsjednik Općinskog vijeća Grude Draženko Vranješ uputio je poziv onima koji žele raditi da se uključe u klub. – Općina je svoje financije ispoštovala. Osigurala je 25 tisuća maraka, što vlastitih sredstava, što posredstvom sa županijske razine. Plaćamo i režije, kazao je predsjednik Vijeća Vranješ. Dražen Marić je, javivši se za riječ, istaknuo kako Grude zaslužuju više što se tiče nogometa jer se radi o klubu bogate povijesti koji je dao neka velika nogometna imena.

Dragutin Ćorluka Tuso, nekadašnji predsjednik kluba, kazao je da se novi predsjednik mora birati ciljano. – Klub je bez “glave” i to moramo riješiti izborom jednog čovjeka i pet pravih ljudi koji će raditi za klub, kazao je. Mladen Ćorluka Laf kazao je kako se mora poštovati plan rada i kako mora postojati stanka kada bi igralište mirovalo. Naglasio je i da klub mora smanjiti apetite i biti organiziran u skladu s mogućnostima, ali s jasnim planom kako bi se znalo tko što radi. Također, upućena je kritika i igračima koji su, navodno, u štrajku, no od njih se nitko nije pojavio na sjednici kako bi obrazložio tu situaciju. Rečeno je i da je dvoje trenera mlađih kategorija podnijelo ostavku na dužnost.

Željko Andrijanić / Vecernji.ba