Sinoć je u širokobriješkoj dvorani Pecara odigrana utakmica 1. kola košarkaškog Kupa Herceg Bosne u kojoj je HKK Široki uvjerljivo slavio protiv SKK Student iz Mostara rezultatom 83:49.

Nije domaći tim ništa prepuštao slučaju niti previše odmarao ključne košarkaše kako se prije susreta činilo. Širokobriježani su od samog starta opravdavali svoj status favorita no mostarski tim se više nego solidno držao u susretu tijekom prvog poluvremena.

Ipak, treća četvrtina donijela je potpunu dominaciju državnog prvaka koji je taj dio igre dobio 20:5 i definitivno prelomio ovaj susret.

Nije Široki s obranom popuštao ni u zadnjem periodu pa je konačni rezultat iznosio u ovom trenutku realnih +34 za Širokobriježane.

Mostarcima ostaje utjeha da su se u prvom dijelu odlično nosili s jednom od najboljih ekipa u državi a trener Samir Lerić je mogao vidjeti kako njegova momčad reagira u trenutcima kada je testira ovako snažan protivnik.

Danijel Zovko s 12 poena i Ivan Kuzman s 10 najučinkovitiji kod Studenta, Ivan Karačić s 15 i Mateo Drežnjak s 11 najučinkoviji kod Širokog koji će nakon ždrijeba saznati je li direktni sudionik finala ili će do te faze morati odigrati još jednu utakmicu.

Pogled.ba