Home Ostale rubrike Hrana & Piće Hercegovci i Dalmatinci u Ljubuškom natjecali se u pripremanju janjeće i kozleće jetre

Hercegovci i Dalmatinci u Ljubuškom natjecali se u pripremanju janjeće i kozleće jetre

0
Hercegovci i Dalmatinci u Ljubuškom natjecali se u pripremanju janjeće i kozleće jetre

Gastronomsko natjecanje u pripremanju janjeće i kozleće jetre na kiselo održano je u subotu u Crvenom Grmu kod Ljubuškog. Ekipe s domaćeg terena, ali i iz susjedne Dalmacije, pokazale su svoja kulinarska umijeća u tradicionalnoj kuhinji.

Za dobru atmosferu, koja se zadržala od jutarnjih do kasnih večernji sati, pobrinula se pečenjarnica „Bingo“, koja je organizacijom ovog događanja obilježila uspješnu sezonu.

„Uputili smo poziv našim prijateljima, koji se bave ugostiteljstvom, i vrlo brzo dobili potvrdan odgovor. Nije mala stvar okupiti 15 timova, a već za sljedeću godinu najavilo se njih 10, tako da sam već u „problemima“ kako sve organizirati, pripremiti…“, kazao je za Dnevni list Zoran Herceg, vlasnik pečenjarnice „Bingo“.

Što se to priprema u kuhinji na otvorenom, došli su vidjeti i kušati brojni posjetitelji, dok žiri nije imao lak zadatak – odabrati tri najuspješnija i najukusnija jela.

Hrvatski alpinist Stipe Božić, nogometni sudac i televizijski sportski analitičar Mateo Beusan te direktor hotela „Prvan“ Mateo Pervan, odlučili su prvo mjesto dodijeliti Ranku Deliću iz Malog Drvenika. Drugo mjesto osvojio je Bosiljko Majić i Bruno Paponja, tim iz Veljaka i Bačine, a treće Poljak David Jay (hotel „Martin“ Međugorje).

„Dovoljno je samo malo volje i želje da se nešto organizira i da se ljudi pokrenu. Ako je suditi po reakcijama natjecatelja i posjetitelja, možemo reći kako smo uspjeli u našem naumu“, istaknuo je Herceg.

Dnevni list