U velikom hercegovačkom derbiju sinoć u Mostaru je HKK Zrinjski savladao u fantastičnoj utakmici HKK Široki rezultatom 95:87. Ponudila je večerašnja utakmica sve ono najljepše što košarka može ponuditi i gledatelji su mogli uživati u predstavi obje momčadi.

Mostarci su bolje ušli u susret i prvi napravili ozbiljniju prednost od 12 razlike no večeras odlični gosti iz Širokog su se brzo vratili i čak i poveli sa 31:30, no domaći su vratili ravnotežu i na poluvrijeme otišli sa solidnih 9 razlike.

Treći period donio je sjajnu igru Širokog. Njihova karakteristična trka i jaka obrana urodile su plodom pa su gosti taj dio susreta dobili s 10 razlike i s prednošću ušli u zadnjih 10 minuta.

Nastavili su sa odličnom igrom Širokobriježani i uspjeli povesti sa 6 razlike i nekako se u tim trenutcima činilo da će bodovi otići na Pecaru. Otvorio im se i šut, a igrom je sjajno dirigirao Goran Filipović. Ipak, večeras sjajni Marko Ramljak i Aleksandar Todorović potrudili su se da pobjeda ne ode s Bijelog Brijega.

Ramljak je sa sedam trojki potopio goste koji su ga u dosta navrata pomalo svjesno ostavljali samoga ali sve ekipe koje su to radile u posljednje dvije sezone uglavnom su stradavale. Njemu se priključio Aleksandar Todorović i uz odlične role Šutala i Sokolovića slavlje je moglo početi u Mostaru. Spomenuti dvojac Ramljak – Todorović kombinirano je postigao 57 koševa (Ramljak 30, Todorović 27).

Goran Filipović s 21 poenom i Ivan Karačić sa 17 predvodili su odlične goste sa Širokog. Ovom pobjedom Zrinjski se poravnao sa Širokim i obje ekipe imaju score 8-2.

HKK Zrinjski: Šutalo 14, Ramljak 30, Miličević 12, Sokolović 8, Ljujić, Šamadan, Todorović 27, Petrić 4, Golemac, Pajić, Zlomislić, Milinović.

HKK Široki: Zubac 3, Karačiž 17, Lončar 6, M.Drežnjak 16, Filipović 21, M.Čolak, D.Drežnjak 9, Batinić 12, Planinić 3, Šušak, Ćutuk, Damjanović.

SportSport.ba