Točno sedam dana prije održavanju Općih izbora u Bosni i Hercegovini u organizaciji Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Široki Brijeg održane su predizborne tribine na Trnu i u Crnču.

Na skupovima, na kojima su predstavljeni kandidati na predstojećim Općim izborima u Bosni i Hercegovini okupio se veliki broj simpatizera i članova HDZ-a kojima su se obratili nositelj liste HDZ BiH i HNS za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, gradonačelnik Širokog Brijega i predsjednik GO HDZ BiH Široki Brijeg Miro Kraljević te nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kožul.

Skup na Trnu je otvorio i prisutnima poželio dobrodošlicu ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mladen Begić.

Begić je predstavio sve kandidate HDZ BiH – HNS ispred GO HDZ BiH Široki Brijeg, a isto to je uradio u Crnču Dario Knezović, kandidat za Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

“Pred ove izbore posjetili smo gotovo sve ogranke, a sutra u Mokrom i Turčinovićima ćemo zaokružiti priču uoči završnog predizbornog skupa na Pecari. Želimo glasačima dati na znanje kako su ovo jedni od najvažnijih izbora zbog lošeg izbornog zakona”, istaknuo je Kraljević.

“Sarajevski ‘patriotski’ mediji bez ikakvih argumenata tvrde kako je opasno da Čović i Dodik budu u Predsjedništvu BiH, a drugom tezom kako su Čović i Komšić isti žele uspavati hrvatsko biračko tijelo. Čović i Komšić su kao Istok i Zapad”, istaknuo je Ćosić i dodao: “Bošnjaci su htjeli nametnuti zakon kako bi oni izabrali Hrvate za Dom naroda, ali ako mi imamo legitimne ljude u Domu naroda, koji se slažu sa politikom HDZ-a to neće lako proći.”

„Hrvati trebaju birati Hrvate, i za tu legitimnost se trebamo boriti. Mi imamo sve potrebne preduvjete i vas pozivam da izađete na izbore, a vi kao građani pozovite sve svoje bližnje i ispunite svoju odgovornost”, istaknuo je Kožul.

Na kraju skupova okupljeni su pozvani na završni predizborni skup GO HDZ BiH Široki Brijeg koji će biti održan 3.10. (srijeda) u GSD Pecara s početkom u 19:30 sati.

Predizborne tribine u organizaciji Gradskog odbora HDZ BiH Široki Brijeg nastavljaju se u ponedjeljak u temeljnim ograncima Mokro i Turčinovići, stoji u priopćenju GO HDZ BiH Široki Brijeg.