Gradski odbor HDZ BiH Široki Brijeg je u četvrtak, 20 rujna 2018. godine održao preizborne skupove u Buhovu i susjednom Rasnu.

Na skupu, na kojem su predstavljeni kandidati na predstojećim Općim izborima u Bosni i Hercegovini okupio se veliki broj simpatizera i članova HDZ-a kojima su se obratili nositelj liste HDZ BiH i HNS za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, gradonačelnik Širokog Brijega i predsjednik GO HDZ BiH Široki Brijeg Miro Kraljević te nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kožul.

Aktualni predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić u svom rodnom mjestu istaknuo je kako ovi izbori nisu bitni samo zbog Skupštine ŽZH, već izborni sustav je takav da se iz županija biraju zastupnici u Dom naroda koji je ključno mjesto gdje Hrvati mogu zaustaviti sve one opcije, podvale, majorizaciju i zakonska rješenja koja bi nas izbrisala kao konstitutivni narod. Zato je veoma važno koga biramo jer povratak u vrijeme Platforme i Alijanse bi bio poguban za hrvatski narod.

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević je govorio o rješavanju problema komunalne infrastrukture. Iako nisu lokalni izbori Kraljević je izrazio zadovoljstvo urađenim kada je u pitanju vodovod i prometna infrastruktura, a ujedno najavio je nastavak tih radova uz nadu kako će se nakon ovih izbora nastaviti sinergija između svih razina vlasti.

Nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kožul je istaknuo kako je HDZ BiH stranka koja je pokazala snagu, upornost i vjerodostojnost u borbi za jednakopravnost naroda koju još nismo postigli zbog nepostojanja dogovora i mogućnosti izmjene Izbornog zakona u skladu s odlukama Ustavnog suda. Kožul je zaključio kako su ovi izbori presudni i pozvao je birače da 7. listopada sudjeluju u borbi za jednakopravnost.

Dario Knezović, kandidat na listi HDZ BiH – HNS za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH predstavio je kandidate HDZ BiH i HNS iz Širokog Brijega za sve razine vlasti kao i tehničke detalje za izbornu kampanju.

Predizborne tribine u organizaciji Gradskog odbora HDZ BiH Široki Brijeg nastavljaju se u petak u temeljnim ograncima Biograci i Ljuti Dolac.

GO HDZ BiH Široki Brijeg