LJUBUŠKI – OO HDZ 1990 Ljubuški ovim putem obavještava javnost o netransparentnim transferima novca, kojima HDZ BiH odnosno lokalna vlast u općini Ljubuški na čelu sa Nevenkom Barbarićem, preko mjesnih zajednica ”pere novac” za predstojeće lokalne izbore.

Načelnik Barbarić zaobilazi legalno izabrane predsjednike mjesnih zajednica i postavlja ”svoje”. Ukoliko predsjednik mjesne zajednice nije iz Barbarićeve političke opcije, načelnik ga jednostavno ignorira dok istovremeno u mjesnoj zajednici pronalazi ”lokalne šerife i jatake” spremne za suradnju, kojima se ovih dana obećavaju brda i doline. Zauzvrat, za tih nekoliko kamiona šljunka, traži se reklamiranje načelnika i HDZ BiH! Tako su pojedinci zaduženi pronijeti glas kako je načelnik dovezao kamion šljunka, dok izabrani predstavnici mjesne zajednice ne znaju što se događa, niti su informirani. To nije prvi put da načelnik svojim nezakonitim postupcima zlorabi mjesne zajednice – kod Izvješća o izvršenju Proračuna općine Ljubuški za 2015. godinu, po mjesnim zajednicama su bili prikazani iznosi o kojima predsjednici mjesnih zajednica niti su imali pojma, niti su taj novac vidjeli. Predsjednici mjesnih zajednica podnose zahtjeve prema općini (kako i treba) na koje načelnik – ne odgovara, ako mu – ne odgovaraju. U sklopu svoje predizborne kampanje, Barbarić otvoreno obećava kako bi se mogao ”sjetiti” i nekih dugo zaboravljenih sela ako se provede zatraženo. Lokalna vlast i načelnik koji se, nakon što je općinu doveo u katastrofalnu situaciju, kandidira za četvrti mandat izgleda misli da ćemo za kamion šljunka zaboraviti svu bijedu i posljedice njegovog lošeg 12 godišnjeg upravljanja.

Zbog svega navedenog, OO HDZ 1990 Ljubuški apelira na vijećnike ostalih političkih stranaka u Općinskom vijeću Ljubuški, da zatraže od predsjednika svojih mjesnih zajednica da daju podatke i dokaze o sljedećem:

Koliko se novca proknjiži preko računa mjesnih zajednica godišnje? A nakon toga će svima biti jasan i odnos između tih iznosa sa uloženim, po pojedinim mjesnim zajednicama.

Vijećnici HDZ 1990 u OV Ljubuški, koji su ujedno jedina oporba i usamljeni glas u OV Ljubuški dok ostali šute, će kao i do sada, inzistirati na odgovorima na ova pitanja, priopćeno je iz OO HDZ 1990 Ljubuški.

SirokiBrijeg.info