GRUDE – Svoj prilog proslavi Dana općine Grude 2016. godine danas su, u ponedjeljak 14. studenoga, u sportskoj dvorani Srednje škole Grude dali i mladi, i sportašice i sportaši grudskih osnovnih škola.

Odabrani ponajbolji nogometaši i nogometašice natjecali su se tko će pobijediti i biti bolji. Nije nedostajalo uzbuđenja i fer i sportske borbe za boje svoje škole.

Prvi put organizirana je i nogometna revijalna utakmicu između učenica osnovnih škola i bilo je baš zanimljivo i lijepo, s tim da je konačni rezultat bio 2:2 a igrale su s jedne strane učenice Osnovne škole Ruđera Boškovića iz Gruda protiv zajedničkog sastava nogometašica Osnovnih škola Antuna Branka i Stanislava Šimića iz Drinovaca i fra Stipana Vrljića iz Sovića.

Uzbuđenja i puno neizvjesnosti bilo je i u muškom dijelu natjecanja, te su u konačnici najbolji učenici iz Drinovaca koji su u odlučujućoj utakmici pobijedili Soviće. Treće mjesto zauzeli su grudski učenici. Fer i korektnim natjecanjem, predvođeni svojim vrijednim nastavnicima i ravnateljicama, pokazali su dobar primjer sportskog duha i zalaganja za svoju školu što im svakako može koristiti u nastavku školovanja i života.

Podjelom prigodnih nagrada i priznanja završio je sportski dan prigodom ovogodišnjeg Dana općine Grude. Ova natjecanja treba nastaviti održavati, i po mogućnosti proširiti na što veći broj naših učenika kako bi im se ukazala potreba aktivnog života i zdravlje koje dolazi kroz bavljenje sportom.

Rezultati:

Učenici

O. Š. Grude : O. Š. Sovići 2:6
O.Š. Drinovci : O.Š .Grude 4:1
O. Š. Sovići : O. Š. Drinovci 1:2

Poredak:

O. Š. Drinovci
O. Š. Sovići
O. Š. Grude

Revijalna malonogometna utakmica učenice:

O.Š. Grude : O. Š. Drinovci i O. Š. Sovići 2:2

GrudeOnline.info