FOTO: Mili Marušić

Grude se pripremaju za prvi Festival ženskog rukometa – Grude 2018. od 28. kolovoza do 1. rujna. Mlade rukometašice će tijekom svakog dana imati treninge, a u večernjim satima imat će prigodu gledati vrhunske seniorske utakmice kakve su uglavnom do sada mogle vidjeti samo na TV ekranima.

Tako će u Grudama boraviti službeno najbolji trener svijeta iz 2012. Dragan Adžić, zatim legendarni kapetan Hrvatske Pero Metličić, osvajač svjetskog i olimpijskog zlata Zlatko Saračević i brojni drugi.

U okviru festivala će se održati najjači ženski rukometni turnir u BiH. Na turniru će sudjelovati ekipe ŽRK Budućnost iz Podgorice, prvak Crne Gore, RK Podravka iz Koprivnice, prvak Hrvatske, ŽRK Bjelovar i HŽRK Grude, prvak BiH. A dok se čeka festival, grudske rukometašice nalaze se na Kupresu gdje će trenerica Kornelija Rajković Leko pripremati svoje igračice kako bi što bolje dočekale festival, početak sezone, kao i utakmicu 1. pretkola EHF kupa između HŽRK Grude i TusSies Metzingena koja se igra u Njemačkoj 14. i 15. rujna u 20 sati. Pred novu sezonu bilo je i dosta promjena u sastavu HŽRK Grude. U momčadi više nisu Andrea Prusina, Anđela Milas i Ana Vrančić, ali je bilo i pojačanja.

Došlo je nekoliko mlađih igračica koje će uz rutinerke u ekipi učiniti sve da u Grude dođe i peti uzastopni naslov prvaka. Tako je ekipu pojačala vratarica Nikolina Petrović, a s njom je iz Katarine došla i Andrea Soldo. Klub je pojačala i Andrea Boras, bivša članica ljubuškog Izviđača, a u momčad se vratila Klara Mikulić koja je zagrebačko Dugo Selo 55 zamijenila matičnim Grudama. Klara je u rukomet ušla s 9 godina te ističe da joj se snovi koje je tada imala ostvaruju. S Grudama je već osvajala naslove, tako da očekuje da se pobjedonosni put, ali i šampionski niz, nastavi. U Grude je iz ekipe Marina Kaštela stigla i Diana Pelivan, a lijepa Dalmatinka već je osvojila srca navijača s obzirom na to da je u intervjuu za Grude.com biranim riječima govorila o novoj sredini.

“Grude su lijep i pravi rukometni grad. Ljudi su jako pristupačni i uljudni. Na prvi pogled mi se svidjelo ovdje – kazala je nova igračica Gruda, objasnivši i što se od nje može očekivati u novoj sezoni. – Mi iz Splita smo inače svi temperamentni i puni tog igračkog, pozitivnog inata, pa tako i ja sama. Svaku utakmicu igram da ostavim srce na terenu i dam sve od sebe. Drugačiji način igre i ne poznajem. Naravno, uvijek postoje bolji i lošiji dani, ali u svaku utakmicu ulažem 100 posto sebe” – kazala je Diana. Istaknula je da se u novom klubu prije svega osjeća dobrodošlo jer su je igračice jako dobro prihvatile.

Prema svemu sudeći, Grude i u novoj sezoni nastavljaju živjeti za rukomet i uz rukomet.

Vecernji.ba