GRUDE – Početak utakmice pripao je gošćama iz Ljubuškog. Ljubušanke su u prvih 20-ak minuta ulgavnom imale prednost od jednog do tri gola. U tom periodu domaće igračice su pravile previše grešaka u napadu ,a obrana je funkcionirala slabo. Preokret je počeo od 20. minute kada Gruđanke konačno kreću sa svojom igrom i prave 5:0,a nakon toga i nastavljaju sa agresivnom i pokretljivom obranom te svojom prepoznatljivom efikasnošću u napadu. Do kraja poluvremena svoju prednost su uspjele podići na +6.

Drugo poluvrijeme je donijelo nastavak dobre igre grudskih rukometašica što se vidjelo i na rezultatu. Kao i u svim utakmicama, aktualne prvakinje su pogađale sa svih pozicija na što jednostavno protivničke obrane nemaju rješenja. Iako je daleko najefikasnija ekipa Premijer lige BiH u ovoj sezoni, ekipa HŽRK Grude Autoherc nema niti najboljeg strijelca lige a vjerojatno niti igračicu koja je među prvih pet strijelaca lige. To u biti i jeste jedna od najvećih kvaliteta jer su u svakoj utakmici golovi raspoređeni približno podjednako na 5-8 strijelaca.

U svakom slučaju ovo je bila još jedna sigurna i uvjerljiva pobjeda Gruđanki nad Ljubušankama tako da je tradicija da nikada do sada u Premijer ligi HŽRK Grude Autoherc nije izgubio od ŽRK Izviđač ostala sačuvana.

HŽRK Grude Autoherc -ŽRK Izviđač Autotransport LJubuški 39:25(19:13)

HŽRK Grude Autoherc: Anica Gudelj, Anđela Milas, Amanda Marić 11, Nikolina Čutura 3, Ana Vrančić 7, Marija Gudelj 4, Josipa Braćić 6, Matea Bandić , Andrea Prusina 6, Ana Kondža, Ana Nikić, Klara Mikulić, Anita Azinović 2, Tina Bandić, Katja Žulj, Lucija Žulj.
Trener: Zlata Zubac
Isključenja: 0 min
Sedmerci: 5(4)

ŽRK Izviđač Autotransport Ljubuški: Martina Šumelj, Marta Gudelj, Matea Šumelj 3, Andrea Vrdoljak, Anđela Boras, Mirjana Mišetić, Mirna Perić, Dea Vuković 4, Matea Nosić 2, Anja Tambić, Marija Boras 9, Branka Majstorović 5, Martina Kraljević 2.
Trener: Kornelija Klinac

Isključenja: 8 min
Sedmerci: 5(5)
Trener:Helena Nožić
Isključenja:4 min
Sedmerci:-

HŽRK Grude