Gruđanke jednom nogom na završnici KUP-a BiH

Utakmica je otvorena vodstvom ekipe Mire od 1:0 i to je ujedno bila i jedina prednost domaćina u večerašnjoj utakmici. Ubrzo Gruđanke nameću svoju igru, prelaze u vodstvo i stalno povećavaju prednost. Prvo poluvrijeme je proteklo u veoma atraktivnoj igri grudskih rukometašica koje su brzim i efikasnim akcijama često nagrađivane pljeskom domaćih navijača. Obrana je funkcionirala dobro, a u napadu je sijevalo sa svih strana. Rezultat takve igre je rezultat od 22:10 na kraju prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme je u većem dijelu proteklo u sličnoj igri i rezultatska razlika se stalno povećavala. U jednom trenutku je bilo i +22 za grudske rukometašice koje su u zadnjih nekoliko minuta ipak dozvolile domaćinu da konačni rezultat smanji na 44:27.

Ovom pobjedom aktualne pobjednice KUP-a BiH su jednom nogom zakoračile na svoj 4. uzastopni završni turnir KUP-a BiH. Ipak konačna odluka će se donijeti u uzvratnoj utakmici u Grudama 29.03.2017. godine.

1.utakmica četvrtzavršnice KUP-a BiH

ŽRK Mira – HŽRK Grude 27:44(10:22)

ŽRK Mira: Sanja Vukman 5,Azra Bašanović 8(2),Anja Suvajac, Duška Tintor 4, Milica Ćorić,Dragana Dojčinović 2,Dragana Mutić 4(1),Darjana Vukliš, Tea Sladaković 2,Jelena Mutić 2,Milica Došen,Marija Gligorević

Trener: Ljubica Ivetić

Sedmerci:4(3)
Isključenja:2 min

HŽRK Grude: Ana Križanac, Anđela Milas, Amanda Marić 8(1), Nikolina Čutura 5(3),Chiara Rimac, Ana Nikić, Ana Vrančić 10, Gabriela Gudelj 6, Matea Bandić, Andrea Prusina 7, Martina Kraljević 3,Klara Mikulić 4 Anđela Boras, Ana Kondža

Trener: Zlata Zubac

Sedmerci:5(4)
Isključenja: 6 min

HŽRK Grude