U nedjelju se otvara proljetna premijerligaška sezona u Grudama. Grudskim rukometašicama u goste dolazi ekipa HŽRK Zrinjski iz Mostara.

U ovaj drugi dio sezone ekipe Zrinjskog i Gruda ulaze sa različitim ciljevima. Mostarke će pokušati osigurati ostanak u društvu najboljih. Trenutno zauzimaju 11. mjesto sa 4 boda i svaki bod ovog proljeća će biti od velike važnosti. Sigurno je da će plemkinje i u subotnjoj utakmici igrati borbeno i pokušati napraviti iznenađenje u Grudama.

Gruđanke u nastavak sezone ulaze kao vodeća ekipa Premijer lige, ali bez bodovne prednosti nad drugoplasiranim Izviđačem. Borba za naslov prvaka će biti svakako uzbudljiva i neizvjesna. Grudska ekipa ovog proljeća vozi na tri kolosjeka.

Osim Premijer lige , izboren je završni turnir u KUP-u BiH ,a u WRHL-ženskoj regionalnoj rukometnoj ligi već su u ovoj godini odigrane četiri utakmice, a do kraja natjecanja će odigrati najmanje još jednu. Tako veliki broj utakmica je veoma zahtjevan što se tiče broja igračica ,ali i njihovog zdravstvenog stanja i tjelesne spremnosti.

Za razliku od jesenskog dijela Gruđanke u proljetni dio ulaze značajno oslabljenje. Uz Nikolinu Čuturu koja se ozlijedila na početku sezone i ekipi će se priključiti tek na pripremama za sljedeću sezonu i Amanda Marić je privremeno prekinula karijeru jer se priprema za ulogu majke. Uz sve to u utakmici WRHL u Podgorici prije 15-ak dana se ozlijedila i Nikolina Knežević i neizvjesno kad će biti spremna za nastavak.

Ipak, u utakmicama koje su odigrane u zadnje vrijeme bilo je vidljivo da su mlade grudske rukometašice spremne preuzeti odgovornost na sebe i nastaviti sa dobrim igrama svoje ekipe.

Grudske rukometne prvakinje pozivaju sve ljubitelje športa da u nedjelju dođu u dvoranu Bili Brig i pomognu im da odigraju što bolju utakmicu.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

HŽRK Grude