PRIJEDOR – Početak utakmice je pripao domaćoj ekipi koja je u tome periodu bila u vodstvu ,ali su gošće u 15.minuti izjednačile na 6:6.Nakon toga do kraja prvog poluvremena bolja igra Prijedorčanki i ipak previsoka prednost od 16:11 na kraju tog dijela igre.U prvom poluvremenu Gurđanke su imale nekolik0 tehničkih pogrešaka, a vratarke su obranile jako malo udaraca. Sjeckanje igre vraćanjem izvođenja „centra“ i sličnim metodama je negativno utjecalo na igru grudskih rukometašica.

Prvih 10-ak minuta drugog poluvremena je prišlo u sličnom tonu,pa je u 40.minuti rezultat glasio 22:17 za ekipu Mire. Tada prvakinje prebacuju u turbo pogon. Na vratima je Anica Gudelj počela skidati sve što dođe do nje, među ostalim i 4 sedmerca. Obrana je zaigrala onako kako smo navikli da gledamo prvakinje ,a napad je postao brz i ubojit. Rezultat toga je 7:0 u periodu od 40. do 54. minute. U ovom periodu ekipa Mire nije postigla niti jedan gol, pa je 5 minuta prije kraja grudska ekipa imala 2 gola prednosti. U periodu od 55. do 59. minute dosuđena su 3 sedmerca i i jedno isključenje igračicama iz Gruda, ali je Anica Gudelj skinula 2 sedmerca, a ostale igračice su odigrale najbolje što mogu i nisu dozvolile da se njihov pobjednički niz u Premijer ligi prekine u Prijedoru.

Uz mnoštvo lijepih poteza, sjajnih vratarskih obrana na obje strane, svakako da je najljepši potez utakmice bila akcija grudskih rukometašica koja je završena besprijekorno izvedenim i realiziranim „cepelinom“ i to u 48. minuti kod rezultata 22:19 za Miru.

Bio je to derbi u kojem su obje ekipe bili na visini zadatka i odigrale dobru i kvalitetnu utakmicu koja je uz to bila do kraja neizvjesna. Isto tako i gledatelji su dali svoj doprinos pozitivnom ozračju i atmosferi u kojoj se ova utakmica odigrala. Nažalost ostali akteri ovog derbija nisu n izbliza bili na visini zadatka, ali ga i pored očite želje koju su pokazivali, ipak nisu uspjeli upropastiti.

Ovom pobjedom ,ekipa aktualnih prvakinja je ostvarila 35. uzastopnu pobjedu u Premijer ligi BiH.

Velike i iskrene čestitke svim igračicama i trenerici na ovoj teško izvojevanoj pobjedi u kojoj je ekipa pokazala karakter i vratila se iz teške situacije i u teškim uvjetima i to protiv veoma kvalitetnog protivnika.

Sljedećeg vikenda naše cure gostuju u Zavidovićima kod ekipe Krivaje

ŽRK Mira Prijedor: Dijana Rosić, Sanja Vukan, Ivana Karačić, Dunja Kunovac 7(2), Adrijana Damjanović 2, Anja Suvajac, Duška Tintor 4, Šejla Kararić 2, Milica Ćorić, Dragana Dojčinović, Dragana Mutić 1(1), Darjana Vukliš (10 obrana +2 sedmerca), Nevena Lukač 8, Tea Sladaković, Jelena Mutić 2, Marija Gligorević
Trener:Ljubica Ivetić
Sedmerci : 7(3)
Isključenja: 6 min

HŽRK Grude Autoherc: Anica Gudelj (8 obrana + 4 sedmerca), Anđela Milas (3 obrane), Amanda Marić 3, Nikolina Čutura 2, Matea Bandić, Marija Gudelj 4, Ana Vrančić 5, Josipa Braćić 3, Andrea Prusina 6(3), Klara Mikulić, Anita Azinović 2, Tina Bandić, Ana Nikić, Lucija Žulj
Trener:Zlata Zubac
Sedmerci.6(3)
Isključenja: 8 min

HŽRK Grude