Sutkinja za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom odbila je prijedlog Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu kojim je predloženo određivanje pritvora S.Č. (32) iz Gruda zbog kaznenog djela razbojništava i lake tjelesne ozljede.

Kako je za portal SirokiBrijeg.info kazaoJosip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ŽZH Široki Brijeg, Županijsko tužiteljstvo će uložiti žalbu na navedenu odluku, tražeći da se osumnjičenom S.Č. odredit pritvor zbog bojazni da će osumnjičenik boravkom na slobodi ponovno počiniti isto ili slično kazneno djelo.

Kao što je već ranije navedeno, osumnjičeni je dana 14.9.2018. godine u poslijepodnevnim satima u mjestu Rupine, općina Grude, u alkoholiziranom stanju, izvršio razbojništvo nad 84-godišnjakom i nanio mu lake tjelesne ozljede.

S.Č. je znajući da starac živi sam i da u blizini njegove kuće nema susjeda, te da je kao takav bespomoćan, došao je u obiteljsku kuću V.Č., te mu uzvišenim tonom rekao „daj pare, daj odma, a zatim ga je počeo daviti i udarati šakama u glavu. Kad je oštećeni pao na pod ušao je u sobu gdje je pronašao i uzeo novac u kovanicama različitih valuta i apoena i udaljio se u smjeru Gruda.

Zatražen pritvor za 32-godišnjaka koji je opljačkao kuću i ozljedio 84-godišnjag vlasnika

SirokiBrijeg.info