Policijski službenici PU Grude su s ciljem spriječavanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga poduzeli niz operativno taktički mjera i radnji rezultat kojih je bilo operativno saznanje da se u mjestu Drinovci-Kongora nalazi nasad stabljika indijske konoplje nakon čega se pristupilo pregledu terena kojim je isti i pronađen.

Nakon pronalaska nasada (59 stabljike, visine od 0,70 m do 2,7m) koje svojim izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje policijski službenici PU Grude su organizirali zasjedu na licu mjesta te su tom prilikom dana 08.09.2017. godine oko 16,00 sati lišili slobode osobu M.Š.(61), iz Gruda, koji je u rukama držao napunjenu lovačku pušku calalibar 16 mm.

Na mjestu pronalaska nasada izvršen je očevid, te su stabljike počupane i pohranjenje u prostorije PU Grude koje će biti upućene na vještačenje. Također na mjestu događaja izuzeti su i drugi tragovi koji će biti poslani na potrebita vještačenja.

Nakon izvršenog očevida na mjestu događaja, policijski službenici PU Grude pristupili su pretrazi obiteljske kuće i drugih pratećih objekata koje koristi M.Š. po Nalogu o pretrazi izdanom od Općinskog suda Ljubuški a temeljem usmenog zahtjeva za izdavane naloga o pretrazi PU Grude i uz suglasnost Dežurnog tužitelja ŽT ŽZH.

Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu sproveden je počinitelj M.Š. uz odgovarajuće izvješće o izvršenom kaznenom djelu, navodi se u priopćenju Uprave MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info