Gruđanin u Posušju “pao” sa 13.490 kutija cigareta

Dana 10.11.2020. godine u 17.50 sati policijski službenici PU Posušje su vršili redovnu kontrolu prometa u mjestu Batin Polje, općina Posušje, kojom prilikom su zaustavili kombi vozilo marke ,,Mercedes”, BiH registarskih oznaka, kojim je upravljao M.A.(55) iz Gruda. Policijski službenici PU Posušje su unutrašnjosti vozila uočili veću količinu paketa za koje je vlasnik vozila izjavio da se radi o cigaretama za koje nema potrebitu dokumentaciju.

O svemu navedenom je upoznat dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, a temeljem usmenog Naloga Suda BiH izvršen je pretres gore navedenog vozila kojom prilikom je u istom pronađeno 27 kartonskih kutija u kojima se nalazilo 13.490 kutija cigareta marke ,,Cosmopolitan premium slims lilac” koje su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i izuzete.

Nad imenovanim M.A. je zavedena kriminalistička, a po kompletiranju predmeta protiv istog će biti podneseno Izvješće o počinjenom Kaznenom djelu iz čl. 210 st. 1 KZ BiH Nedozvoljen promet akciznih proizvoda Državnom tužiteljstvu BiH, priopćeno je iz Uprave policije ŽZH.

SirokiBrijeg.info