Ante Tomas iz Gruda, uhićen u policijskoj akciji ‘Solinjanka’ u borbi protiv krijumčarenja droge, sklopio je sporazum s Tužiteljstvom BiH u ovom predmetu.

Tomas i odvjetnica Nada Dalipagić koja zastupa obranu, s Tužiteljstvom BiH su sklopili nagodbu na pet godina zatvora i ista je poslana Sudu BiH na potvrđivanje.

Ranije je u ovom predmetu, Damir Rotim sklopio sporazum o priznanju krivnje i sklopio nagodbu na godinu dana zatvora što je Sud BiH nakon vijećanja i prihvatio.

Podsjećamo, Tomas i Rotim su uhićeni krajem kolovoza prošle godine u akciji ‘Solinjanka’ zbog sumnje da su trgovali drogom. Tomas je otprije poznat pravosuđu naše zemlje. Sud BiH je Tomasa zbog organiziranja skupine koja je iz Crne Gore u BiH krijumčarila heroin, u studenom 2010. godine osudio na 10 godina zatvora.

U pretresima tijekom akcije ‘Solinjanka’ pronađen je heroin, pištolj “CZ 99”, mobiteli, kao i automobili korišteni za krijumčarenje narkotika. Iako je u pretresima nađeno tek oko 70 grama heroina, istražitelji SIPA-e tijekom istrage su dokumentirali krijumčarenje više kilograma ove opojne droge.

Ranije je Sud BiH donio rješenje kojim se Tomasu produžuje mjera pritvora za još dvije godine, odnosno do 21. ožujka 2021. godine.

Tužiteljstvo BiH je tada uz optužnicu dostavilo i prijedlog da se Tomasu produži mjera pritvora zbog postojanja posebnog pritvorskog razloga, odnosno zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao pobjeći i postati nedostupan pravosuđu naše zemlje te zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Sudac za prethodni postupak na kraju je uvažio ovakav prijedlog s tim da će se svaka dva mjeseca vršiti neophodnost daljnjeg trajanja pritvora.

Dnevni list