GRUDE – U organizaciji Matice hrvatske – Ogranak Grude sinoć su u Kulturnom domu A. B. Šimić u Grudama predstavljena dva romana i jedna knjiga za djecu autorice Radice Leko, pjesnikinje i spisateljice iz Posušja.

Romane “Kruh i igre” i “Jeka’, te knjigu za djecu” Paška” grudskoj publici predstavili su Jozo Marić, Ivana Banožić i autorica Radica Leko.

Radica je članica Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Matice hrvatske – Ogranak Posušje i Hrvatskog kulturnog društva Napredak Ogranak Posušje.

krlg-9112016-2

Romanom “Jeka” zaokružen je niz života u Hercegovini u drugoj polovini 20. i na početku 21. stoljeća. Zajedno s ranije objavljenim romanima “U Njemačku, brale” i “Kruh i igre” čini trilogiju. Roman “Jeka” podijeljen je u četiri cjeline, likovi su obični ljudi koje svakodnevno susrećemo, istinski hrvatski branitelji s prve crte bojišnice i njihove obitelji sa svojim sudbinama, ali i oni drugi, koji se u zaleđu bore za svoje interese. Roman je ocijenjen dijelom vrijedne trilogije, a autorica kao vrsna promatračica društvenih zbivanja.

U programu je sudjelovao i Jozo Kolobarić, koji je nastupio s izvedbom monologa „Stipina besida“ (autorice Radice Leko, koji je sadržajno povezan s romanom Jeka).

Na kraju predstavljanja obratila se i autorica romana, Radica Leko, koja je ovom prilikom zahvalila svima onima koji su pomogli da ovi romani ugledaju svjetlo dana.

Grude-online.com