Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo U Grudama održan Razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke

U Grudama održan Razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke

0
U Grudama održan Razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke

Danas je u Grudama, u prostorijama seoskog gospodarstva „Marića gaj“, održan Razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke, koji je organizirao Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u suradnji s Uredom predsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Cilj ovog Foruma je okupiti relevantne sudionike iz javnog, nevladinog i poslovnog sektora naše Županije kako bi se razgovaralo o aktualnim trendovima i kretanjima u Županiji.

Riječima dobrodošlice nazočnima se obratio predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, iskazavši podršku održavanju Foruma na temu razvoja Županije i svih aktivnosti koje podrazumijeva proces planiranja i upravljanja razvojem.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Ćosića uslijedilo je izlaganje na temu provedbe Strategije razvoja za razdoblje 2014. – 2020., preliminarnih nalaza srednjoročne evaluacije Strategije te svih planiranih aktivnosti u razvojnim procesima, što uključuje i proces europskih integracija.

U nastavku Foruma svi sudionici su iskoristili mogućnost prezentiranja osnovnih informacija o projektima koji se provode, kao i o planiranim projektima za nadolazeće razdoblje.

Ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj predstavio je planirane aktivnosti Ureda u procesu provedbe strateških ciljeva Županije i u procesu ispunjavanja obveza koje proizlaze iz europskih integracija.

Isto tako, prof. dr. Nino Serdarević je upoznao sudionike Foruma o dostupnim EU i drugim fondovima u okviru kojih mogu razvijati i aplicirati svoje projektne prijedloge, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

SirokiBrijeg.info