INTERA Tehnološki Park i Fond za zaštitu okoliša HNŽ/K organiziraju TechnoBiz Meetup pod nazivom ”Green Industry Innovation” koji će biti održan u INTERA Tehnološkom Parku u Mostaru, 16. rujna 2016. godine s početkom u 14 sati, dvorana EUROPA.

Ukoliko želimo dugoročno održivo gospodarstvo u našoj zemlji, nužno je osigurati rast novih poduzeća u „Zelenoj industriji“ što podrazumijeva razvoj čistih tehnologija i njihovu primjenu u praksi gdje se gospodarski rast postiže bez štete za okoliš.

U uvodnom dijelu, eksperti će razjasniti pojmove Zelena Industrija/Rast/Ekonomija i općenito održivi razvoj na modelima poput cirkularne ekonomije, ali će i ukazati na globalne trendove, poslovne prilike, izvozne potencijale i zakonske preduvjete za biznis u ovom izazovnom segmentu tržišta.

U drugom dijelu će svoje uspješne poslovne projekte i iskustva prezentirati mladi poduzetnici iz Irske, Latvije, Njemačke i susjedne nam Hrvatske, koji će pokazati kakve sve zanimljive inovacije su moguće u domeni energije, industrijskih procesa, upravljanja otpadom i reciklaže. Primjeri će pokazati projekte koji su rezultat inovativnih ideja iz energetskog sektora poput gosp. Patricka Liddy-ja iz Dublina (Irska) ili znanstvenog istraživanja koje je provela Dr. Kristīne Ruģele s Tehničkog Sveučilišta iz Rige (Latvija).

Svi sudionici, posebno nadamo se oni koji i sami imaju ideje za vlastiti biznis, će imati mogućnost postavljati pitanja ili podijeliti svoja razmišljanja i iskustva.

Područje „Zelene industrije“ naročito je važno ako se uzme u obzir da Europska unija alocira velika sredstva namijenjena za ulaganja u rješenja pametnijeg upravljanja resursima, zagađenja okoliša i klimatskih promjena, sve s ciljem usmjeravanja društva ka održivoj ekonomiji i novim radnim mjestima u zelenoj industriji.

Potporu za ovaj događaj o inovacijama u zelenoj industriji osigurali su Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ/K.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem linka, najkasnije do 12.9.2016.godine.

SirokiBrijeg.info