FOTO: Vitez.info

LJUBUŠKI – Nekoliko državnih službenika općine Ljubuški grčevito se bori skinuti odgovornost za nezakonito postupanje sa svojih leđa i prebace ju na tuđa. Radi se o tajnici OV Ljubuški Vjerici Vukojević, rukovodećem državnom službeniku Ivici Borasu, predsjedniku OV Ljubuški Tihomiru Kvesiću i službenici Ruži Bošnjak.

Još u kolovozu i rujnu isti su postupili nezakonito i onemogućili uvid u javne dokumente općine vezane za poznati slučaj Nativa. Jesu li za takvo postupanje imali usmenu zapovjed Kvesića ili načelnika Nevenka Barbarića utvrditi će istraga, ili su bili u strahu od njihove odmazde, ako postupe zakonito, piše portal Ljubuski.net.

Svi nabrojani su, po ovom predmetu, dali iskaz inspektorima MUP-a ŽZH i međusobno se optužuju za nezakonito postupanje po načelu – Nisam ja odgovoran, već netko drugi!

Godinama radili nezakonito

Dokumentacija o dogogodišnjem nezakonitom radu je poodavno poznata. Tajnica Vukojević je i po pitanju Native dala iskaz, a trebala bi odgovoriti pred istražnim institucijama zbog čega su odluke OV Ljubuški u više slučajeva sadržajno mijenjane u tekstu, točnije u Službeni glasnik općine Ljubuški su arhivirane odluke koje nisu istovjetne prijedlozima odluka, koje su, kroz radne matrijale, dobivali i usvajali općinski vijećnici. Tako je Nevenko Barbarić godinama pokušavao skrivati svoj kriminal i odgovornost prebacivati na OV Ljubuški, a Vjerica Vukojević je samo šutjela.

I o radu Ivice Borasa su isplivali dokumenti, koji govore da je radio na štetu socijalno ugroženih osoba i braniteljske populacije prekrajajući dokumentaciju.

Borba za fotelju predsjednika OV Ljubuški

Nakon dolaska s odmora provedenog u Zagrebu, Barbarić bi trebao smiriti mlađi dio stranke i objasniti im potrebu ostanka Tihomira Kvesića na poziciji, iako se spominje ime Ivana Jelčića, poznatog po inkubatoru na Zvirićima, kada je stranačkim osobama podijelio 60.000 € za pokretanje poduzetništva u Ljubuškom.

Mnogi se slažu da navedene osobe trebaju ostati i zbog utvrđivanja njihove odgovornosti za kriminalno upravljanje općinom, jer je jasno kako Ljubuški tone iz dana u dan.

Ljubuski.net