Gradska voda u Širokom Brijegu, Ljubuškom i Grudama nije za izravnu konzumaciju – POTREBNO JU PROKUHATI!

Voda koja iz javnog vodovoda dolazi u vaše domove, kafiće i poslovne objekte, nije baš prikladna za izravnu konzumaciju na području Grada Širokog Brijega

Ivan Rotim, direktor JP Vodovod Široki Brijeg potvrdio je za portal SirokiBrijeg.info kako je voda za piće u Širokom Brijegu bakteriološki ispravna, što su potvrdili i rezultati analizu od prije par dana, ali kiša je utjecala zadnjih dana na sam vodotok i došlo je do zamućenja iste. Tako da za svaki slučaj, preporučuje kako bi bilo ipak ju prokuhati prije izravne konzumacije.

Kiša utjecala i na vodozahvatu vodovoda Ljubuški

Zbog obilne kiše koja pada posljednjih dana došlo je do pojave mutnoće na vrelu rijeke Vrioštice, a time i na vodozahvatu vodovoda Ljubuški, priopćili su iz JP Parkovi d.o.o. Ljubuški.

Pregledom je utvrđeno da mutnoća prelazi granicu dozvoljenu Pravilnikom, odnosno da prelazi vrijednosti dozvoljene za vodu za piće. Sve potrebne radnje od strane vodovoda se poduzimaju, ali se radi mjera sigurnosti preporuča vodu prije upotrebe prokuhati.

“Laboratorijske kontrole se vrše redovito i javnost će biti blagovremeno obaviještena o ispravnosti i korištenju vode za piće”, naveli su iz JP Parkovi d.o.o. Ljubuški.

Ista situacija i u Grudama

Obavještavaju se korisnici vode s Javnog vodovoda Grude da je voda bakteriološki i kemijski ispravna, ali da zbog učestalih padalina i zamućenja vodu za piće ne koriste bez prethodnog prokuhavanja. Ova obavijest ima preventivni karakter, priopćeno je iz grudskog Vodovoda.

SirokiBrijeg.info