U prostorijama Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (FMPViŠ) u Sarajevu održan je sastanak gradonačelnika Mire Kraljevića i šefa odsjeka za obnovu i razvitak Bore Đole s predstavnicima Švedske razvojne agencije (SIDA), PMU – jedinice za implementaciju projekta WATSAN FMPViŠ, Agencije za vodno područje jadranskog mora i Europske investicijske banke (EIB).

Tema sastanka bila je iznalaženje nedostajućih sredstava za financiranje izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Direktorica SIDA-e za BiH gđa. Marie Bergström je obećala je pomoć pri iznalaženju nedostajućih sredstava nakon dostave aplikacije od strane Grada Širokog Brijega.

„Zadovoljni smo s ishodom razgovora i spremnosti ponajprije direktorice SIDE Bergström, ali i predstavnika Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, EIB-a i Agencije za vodno područje jadranskog mora za pomoć pri realizaciji izgradnje pročistača. Realno je da do kraja godine počnemo s realizacijom ovog projekta za koji su dijelom već osigurana kreditna sredstva“, rekao je gradonačelnik Kraljević nakon sastanka. Projektantska cijena uređaja za pročišćavanje otpadnih voda je 2.138.000 eura, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Širokog Brijega.

SirokiBrijeg.info