Inicijativu za odigravanje Kupa potpisali su NK ”Široki Brijeg”, FK ”Željezničar” i NK ”GOŠK”.

”Mišljenja smo da se u slučaju prekida BHT PL natjecanje u Kupu BiH treba nastaviti s obzirom da se epidemiološka situacija u BiH smiruje i mjere zabrane određenih aktivnosti se popuštaju”, stoji u priopćenju za javnost NK ”GOŠK” Gabela.

Naime, ekipa iz Gabele potpisala je zahtjev za nastavak Kup natjecanja na razini BiH, a uz ”GOŠK” inicijativu su potpisali i NK ”Široki Brijeg” i FK ”Željezničar”.

”Pošto klubovi poluzavršnice Kupa BiH dolaze sa prostora Federacije BiH smatramo ovaj zahtjev razumnim i provedivim”, dodali su iz GOŠK-a.

Nogometnom savezu predložili su dva termina za odigravanje polufinala Kupa. Prvi termin bio bi kraj svibnja jer tada, navode, velikom broju igrača u klubovima ističu ugovori zaključno sa 31. svibnjem, a tako bi se istima pružila prilika za osvajanje trofeja i imali bi dovoljno odmora i vremena za dogovor oko angažmana za sljedeću sezonu.

Drugi prijedlog ”Lavova” je kraj srpnja jer završnica Kupa može poslužiti kao dio priprema za novu sezonu, a istovremeno bi se ispoštovali UEFA rokovi za prijavljivanje pobjednika Kupa za UEFA pretkola.

”Modalitet i mjesto odigravanja završnice Kupa BiH bi bio usaglašen za NS BiH”, navedeno je u priopćenju kluba sa Podavale. Inače, natjecanje u Kupu BiH došlo je do polufinala u koje su se plasirali HŠK ”Zrinjski” , NK ”GOŠK”, FK ”Željezničar” i NK ”Široki Brijeg”.

Bljesak.info