U Gorici održana Večer dječjeg folklora

GRUDE – Sinoć je u Gorici, povodom obilježavanja proslave nebeskog zaštitnika sv. Stjepana Prvomučenika, održana Večer dječjeg folklora u organizaciji KUD „Sloga“ iz Gorice.

Bogatstvo i ljepotu svojih običaja prikazali su članovi folklornih skupine iz Tihaljine, Runovića, Podbablja, Rakitna i domaćini iz Gorice.

gvf3072016 2

Prije početka programa s par prigodnih riječi obratio se načelnik općine Grude, Ljubo Grizelj. Najmlađa skupina KUD-a „Sloga“ svojim nastupom svečano je otvorila ovu večer.

Nakon nastupa uslijedila je dodjela zahvalnica i druženje do kasnih večernjih sati.

gvf3072016 1

„Ponosna sam na svoje male folkloraše, a isto tako i na ostala društva jer su na lijep način prikazali kulturnu baštinu iz svoga kraja. Drago mi je što je veliki broj ljudi iz našeg mjesta došao podržati ovu manifestaciju. Budućnosti kulture i običaja je sigurna, naročito zbog velikog broja mladih folkloraša koji su protekle večeri pjesmom i plesom ispunili Goricu. Ovim putem zahvalila bih se svim sponzorima koji su pomogli da se i ove godine dječja folklorna večer organizira na najbolji mogući način”, kazala je za Grude Online Iva Kapural, voditeljica folklorne sekcije KUD-a Sloga iz Gorice.

Više fotografija na – Grude-online.com