Home Sport Nogomet Goran Sablić: Vjerujem da možemo bolje odigrati u nedjeljnom derbiju protiv Željezničara nego u Kupu

Goran Sablić: Vjerujem da možemo bolje odigrati u nedjeljnom derbiju protiv Željezničara nego u Kupu

0
Goran Sablić: Vjerujem da možemo bolje odigrati u nedjeljnom derbiju protiv Željezničara nego u Kupu

Široki Brijeg i Željezničar u nedjelju od 16 sati na Pecari igraju drugu od tri međusobne utakmice unutar samo sedam dana. Željezničar je dobio „prvo poluvrijeme“ u Kupu BiH, slijedi prvenstveni okršaj u borbi za naslov jesenskog prvaka.

Uoči nedjeljnog derbija kratko smo razgovarali s trenerom Goranom Sablićem.

Kakvu utakmicu možemo očekivati u nedjelju, sličnu onoj odigranoj u četvrtak ili drukčiju?

Očekujem dosta sličnu utakmicu, tvrdu. Vjerujem da možemo bolje odigrati nego u Kupu, iako momcima nemam toga previše za zamjeriti u toj kup utakmici koja je mogla otići i na našu stranu. Imamo prostora za napredak, posebice po pitanju agresivnosti. Dobro smo sve izanalizirali i očekujem da ćemo izvući pouku iz tog poraza.

Kako je prekid velike pobjedničke serije utjecao na igrače? U Željezničaru su, ako je suditi po medijskim natpisima, jako ohrabreni pobjedom prije tri dana i otvoreno najavljuju novu u nedjeljnom derbiju?

Već smo obavili razgovor s igračima i mislim da zaista nemamo razloga pognuti glave. Bitno je u nedjelju ući s punim srcem i dati sve od sebe, pokazati karakter, kao i popraviti reakciju u završnici naših akcija. Rezultat onda ne bi trebao izostati, iako imamo dosta problema s izostancima, od ranije Josipa Ćorića i Čabraje, sada još Bilobrka i Dine Ćorića, a upitni su nam i Matić i Marković.

S obzirom na sve, hoće li prioritet biti prije svega ostati neporaženi ili Široki zanima isključivo pobjeda na Pecari?

– Kući uvijek želimo pobijediti. Željezničar je iznimno kvalitetan rival, ali nas u nedjelju u derbiju zanimaju isključivo sva tri boda.

NK široki Brijeg