Google svima omogućio registraciju .dev domene

Google je tijekom veljače lansirao novu vršnu domenu .dev kroz vlastiti registarski sustav i dao mogućnost developerima da rezerviraju adresu na toj domeni prema željama, ali i uz dodatno plaćanje zbog mogućnosti rane registracije atraktivnih adresa. Od zadnjeg dana veljače, pak, .dev domena otvorena je za sve zainteresirane koji si na njoj žele osigurati adresu za internetske stranice.

Ova je domena primarno namijenjena developerima i onima koji bi na njoj htjeli postavljati svoje osobne stranice, blogove, ili prikazivati svoje developerske uratke, a nastavak .dev trebao bi cijeli doživljaj učiniti nešto profesionalnijim. Aplicirati za neku od slobodnih domena na vršnoj .dev domeni može se putem Googleovih stranica, a registracija se može obaviti putem nekog od ponuđenih registrara, ali i kroz Google Domains sustav.

Cijene se kreću od 12 do 15 američkih dolara na godinu, što je u rangu najjeftinijih domena na tržištu.

Dodatno, Google je omogućio baš svima koji su se prijavili za ulaznice za ovogodišnju developersku konferenciju Google I/O jednu godinu besplatnog korištenja odabrane .dev domene. Dakle, developeri svih zemalja, navalite!

Bug.hr