Golman Željezničara u zadnjim minutama produžetka oduzeo ekipi Širokog Brijega sva tri boda!

U 26. kolu Premijer lige BiH ekipe Željezničara i Širokog Brijega nakon nevjerovatnog kraja susreta odigrale su 1:1.

Nakon uvodnih deset minuta u kojima nije bilo prilika, prvu šansu na susretu imali su igrači Željezničara, ali udarac Zajmovića brani Bandić. Gosti su brzo uzvratili preko Ćorića koji iz sjajne pozicije šutira preko gola, a onda pred golom Širokog Brijega Bandić opet brani udarac Zajmovića.

Široki je nakon toga preuzeo kontrolu nad igrom i bio je puno bolji protivnik zadnjih 15 minuta prvog poluvremena, a plod takve igre stigao je u 36. minuti kada Bagarić matira Kjosevskog nakon asistencije Josipa Čorluke.

Široki Brijeg je do poluvremena imao još nekoliko dobrih prilika, a Begonja i Bagarić nisu uspjeli postići i drugi pogodak.

Na početku drugog poluvremena Ubiparip je propustio priliku da donese Željezničaru izjednačenje, a nakon toga Plavi su tek nekoliko puta ozbiljnije zaprijetili golu Širokog Brijega, ali bez promjene rezultata.

U samom kraju susreta Željezničar je izvršio posljednji napad kako bi stigao do poravnanja, a kada su izgubili sve šanse da stignu do boda, loptu je u svoje noge uzeo Vedran Kjosevski koji je ispucao loptu, a ona nakon što je odskočila od pod vara Bandića za veliki bod Željezničara.

Klix.ba