Godine masovnog kriminala u MUP-u ZHŽ

“Dakle, ja sam jedan od svjedoka gdje se unutar policije bavilo i prostitucijom, i krađom auta i švercom cigareta i čak i droge i svim onim nedozvoljenim stvarima….” – samo je dio rečenice Nevenka Barbarića emitirane na Federalnoj televiziji u siječnju ove godine.

On je čak povjerovao da su to prošla vremena, potpuno je uvjeren da su to prošla vremena. Nit je do danas pozvan da svjedoči, jer je bio svjedok, nit su to prošla vremena, nit je točno njegovo uvjerenje da su to prošla vremena. Kriminalisti u MUP-u pokušavaju zataškati njegov kriminal napravljen u općini Ljubuški i javnim poduzećima, vrteći milijune konvertibilnih maraka u rešetu svojih i njihovih interesa.Nije čudo da izjavljuje ovakve izjave. Puno puta je i sebi uskakao u usta i riječima i djelima, dogurao je općinu Ljubuški do 20 milijuna KM duga, kao da njega nema tu, kao da je za to kriv netko drugi. Baš je pravo namagarčio Ljubuški, sredio ga kao krupa lozu poslije oluje.

Kriminal je u MUP-u ZHŽ prošlost i sadašnjost, kriminal svakodnevno trenira i jača mišiće, a vlast to zdušno podržava.

gordan_bradvica_miroslav_galic_zoran_galic_2009_001

Pravosnažno osuđena osoba još uvijek načelnik Krim policije

Kada je 2002. godine protiv Miroslava Galića podignuta kaznena prijava za krivotvorenje javnih isprava i milijunski kriminal, isti je odmah bio suspendiran s mjesta policijskog službenika. Pravomoćnom presudom dobio je kaznu zatvora od 15 mjeseci s rokom kušnje od tri godine, da bi od tada uznapredovao do načelnika Krim policije cijele naše lijepe županije, naravno sve nezakonito, a sasvim je jasno da više nikada nije mogao raditi u policiji, niti ga njegov prijatelj i ministar Zdravko Boras pomišlja suspendirati. Tužiteljstvo ZHŽ i postupajući tužitelj Mladen Hrstić isto tako ne znaju do kojeg je zida stigla istraga.Ravnatelj policije i načelnik Krim policije trebali bi biti glavni razotkrivači kriminala. Ali kako to obično ne biva, oni kriminal zataškavaju, ne žele ga razotkrivati, već ga zalijevaju kao povrće umjetnim gnojiva. Zaboravismo možda činjenicu da ih na to netko tjera. Može i to biti istina, ali to nije opravdanje. Njihove dužnosti su jasne.

sud-13022015

U MUP-u mrtvi potpisuju akte

Tužiteljstvo ZHŽ je zadnjih mjeseci provodilo istrage oko krivotvorenja potpisa. Utvrđeno je da u MUP-u ZHŽ mrtvi potpisuju dokumente, isto kako na biralištima za vrijeme izbora mrtvi glasuju. Mnogi se bez natječaja zapošljavaju, kroz javne nabavke milijuni se troše, krivotvore se opet javne isprave, surađuje se s kriminalom najgore vrste. Nisu to naklapanja, potvrđene istine, samo je li opet Nevenko Barbarić svjedok, moglo bi se saznati uskoro.

FOTO: Vitez.info

Ima li kriminalu kraja?

Kada se pomisli da od ovog goreg nema još goreg, potpuno se prevarite. Kada pomislimo, nema više prostitucije, nema šverca, nema droge, nema prijetnji ubojstvima, progonu ili sličnome, opet se prevarimo. Ali sada postoje indicije da prijetnje dolaze baš iz MUP-a ZHŽ. Predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić bi rekao za televiziju neka institucije rade svoj posao. Zna predsjednik da institucije namještaju i “rade” svoj posao. Paše tako stanje mnogima. Problem će biti kada institucije ne budu “radile” posao, već kada prorade, poput pokvarenog stroja.

Za sada se sve čini da rade samo kada netko hoće, usmjerene prema odabranom plijenu. Politika je instalirala ljude s lažnim diplomama, dok se u MUP-u obrazovani progone i ne dozvoljava im se napredak u službi, samo zato što se s njima ne može zapovjediti nezakonit rad.

borasbrankovukoja05052016

Zdravko Boras bježi od odgovornosti za kriminal

Ovaj čovjek, Zdravko Boras, bježi od odgovornosti za kriminal, ne samo ovog što se događa danas, već pokušava od sebe odgurati odgovornost za najteže oblike kriminala od prije 15 godina, koja je zataškavao ne provodeći profesionalno istrage. Svoje sudjelovanje u njima, čak je pokušao više puta demantirati, ali to nije moguće, jer je bio šef Krim policije PU Ljubuški i sve je dokumentirano, pa se svi pitaju kako je postao zaboravko i ne sjeća se što je do sada radio..Protiv Z. Borasa podnijet je niz kaznenih prijava i istražuje se njegovo sudjelovanje u istražnim postupcima, koji nikada nisu doveli do utvrđivanja počinitelja kriminalnih radnji. Jedan od slučajeva je onaj Gordana Šimunovića iz Gruda, za kojeg je Boras kazao da nema nikakve dodirne veze, da nije sudjelovao u bilo kakvim organizacijama istraga, a dokumentacija pokazuje da je bio šef Operativnog tima za provođenje istrage u ovom postupku, koji je prema dokumentaciji providno zataškan. Za šefa Operativnog tima, kao stručnjaka za istraživanje, imenovao ga je 04. 06.2002. godine tadašnji ministar Ivan Paponja. Znači točno prije 14 godina.

U istrazi teških razbojništava MUP se samo valja kao magarac u prašini, ali na sreću neke od njih je preuzela državna agencija.

Ljubuski.info