Gmail polako odlazi u prošlosti, Google Inbox sve popularniji uz pregršt novih mogućnosti

Google već je nekoliko puta najavio kako će Gmail biti zamjenjen, pa evo deset najzanimljivijih mogućnosti koje ta zamjena nudi.

1. Najvažnija novost – opozivanje već poslanog maila

Nikad sviše nećete lomiti glavu što učiniti ako slučajno neki mail pošaljete nekome kome niste trebali. Samo namjestite vrijeme opoziva za poslani mail i kliknite na ‘Opoziv’.

2. Preglednije sučelje

Glavna je razlika ‘prozračniji’ dizajn, svjetliji je i lakše je pogledom przo pronaći mail koji tražite čak i u slučaju brzog skrolanja.

3. Pisanje podsjetnika

Kopirani link, popis za kupovinu, podsjetnik iz ‘To-Do’ popisa može se unijeti u Inbox i uključiti alarm, kako ne biste ništa zaboravili

4. Obavjesti o putovanjima i kupovini

Ako često putujete i rezervirate karte, Inbox će vas sam podsjetiti nekoliko dana prije putovanja, kao i ako dođe po promjene vremena polaska. Uz to će u mapi ‘Kupovina’ sakupiti sve mailove kojima ste obavili on-line kupovinu karte, vaučere, kodove, ili dokaze o kupovini. Sve pregledno i sakupljeno na jednom mjestu.

5. Aplikacije u okviru Inbox aplikacije

Kroz Inbox možete komunicirati s drugim aplikacijama, kao što su Trello, GitHub, Google Alerts ili Google Drive. Besprijekorna je i integracija s YouTube servisom, tako da primljene filmove možete pregledati i bez da otvarate mail u kojem su poslani. Integracija s Drive servisima omogućuje slanje linkova umjesto fajlova, što poboljšava sigurnost, te omogućuje da pošaljete sadržaj bilo koje veličine, a koji se nalazi u Google oblaku.

6. Newsletteri ponovo postaju popularni

Mogućnost prelistavanja Newslettera i klikanja na linkove koji su u njemu bez da otvarate mail u kojem je stigao ubrzati će i olakšati korištenje ovog, sada već pomalo zapuštenog, načina slanja obavjesti.

7. Sjajni prečaci

Prelaskom miša preko maila pojavljuju se plutajući prečaci da mail označite pročitanim (čak i ako niste), za brisanje ili ostavljanje za kasnije.

8. Poboljšani automatski odgovori

Ako ste pročitali mail, a ne znate kako odgovoriti, ili samo želite pošiljatelju dati do znanja kako je njegov mail pročitan, ali da ćete mu se javiti kasnije – koristite pametne odgovore. Automatski pametni odgovori nove genercije koje kreira umjetna inteligencija sadržajniji su od dosadašnjih automatskih odgovora.

9. Odgodite mailove

Opcija ‘snooze’, poput one koju redovito koristite ujutro s budilicom, odlaže mail za vrijeme koje vi sami odredite. Ne morate odgovarati odmah, a Inbox će vas potsjetiti kada bi trebali odgovoriti.

10. Radi i na webu

Inbox aplikacija radi i na desktop računalima, što znači da ju možete koristiti sa svake platforme.

Klikom na željenu platformu, Inbox možete preuzeti za Android , za iOS.

Mondo.rs