Glavno vijeće HNS-a zadovoljno radom MUP-a ŽZH i njihovom profesionalnošću!

Odjel za analitiku i nacionalnu sigurnost koji djeluje unutar Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj u petak u Ljubuškom izrazio zadovoljstvo radom ministarstava unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno iz HNS-a.

Zaključeno je da su policije u ove tri županije, postupajući u okvirima svojih nadležnosti i surađujući međusobno te s državnim policijskim agencijama, na visokoj profesionalnoj razini uspješno proveli nekoliko zahtjevnih zadaća u proteklom razdoblju.

Razmatrajući aktualnu situaciju u Bosni i Hercegovini u svjetlu političkih događanja i njihovu daljnju refleksiju na stanje sigurnosti na razini države, Federacije BiH i županija, Odjel je zaključio da je ona složena te da kao takva zahtijeva punu obazrivost kako u praćenju tako i u postavljanju sigurnosnih agencija spram svih vrsta možebitnih izazova.

Na ispitu je cijeli sigurnosni sustav od kojeg se očekuje objektivnost i maksimalna profesionalnost s ciljem pružanja sigurnosti svakome pojedincu u cijeloj BiH i institucijama u odlučivanju.

Odjel za analitiku i nacionalnu sigurnost ostaje na opredjeljenju da će agencije za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini postići najbolje rezultate kada se vode načelima zakonitosti, ustavnih nadležnosti, suradnje i primjenom visokih standarda te integriteta službenika i institucija, stoji u priopćenju.

Odjel za analitiku i nacionalnu sigurnost HNS BiH vodi Mijo Krešić.

SirokiBrijeg.info