U nedjelju, 13.11.2016. održano je Državno prvenstvo BiH u karateu za kadete, juniore i U21. Na natjecanju je sudjelovalo čak 104 kluba iz cijele BiH, iz kojih je došlo oko 600 natjecatelja.

Karate klub Široki je nastupio sa 7 natjecatelja i to, 4 juniora i 3 juniorke. U izuzetno jakoj konkurenciji uspjeli su doći do 5 odličja.

kks14112016-4

Gabrijela Begić je postala prvakinja države u kategoriji -53 juniorke, Anđela Soldo je u istoj kategoriji bila trećeplasirana, a Ivan Vukoja je u kategoriji juniori +78 također bio trećeplasirani.

U ekipnom dijelu natjecanja, juniorke KK Široki u sastavu Gabrijela Begić, Anđela Soldo i Ana Ljubić, postale su vice prvakinje BiH. Nakon što pobjedile ekipe KK Perferkt iz Sarajeva i ekipu KK Sloboda-Hermofarm iz Dobaja u finalu se se sastali sa domaćinom, ekipom KBS Tuzla-Simbra iz Tuzle koje su ovog puta bile uspješnije.

Juniori KK Široki u sastavu Ivan Vukoja, Kristian Kolobarić, Tvrtko Bazina i Antonio Lončar, završili su na vrlo dobrom trećem mjestu. Nakon što su pobjedili ekipe KK Champion iz Ilidže, KK Novi Grad iz Sarajeva, u polufunalu su se sastali sa ekipom KK Bihać iz Bihaća.

U vrlo neizvjesnom meču KK Bihać je prošao sam samo jednim poenom prednosti. U borbi za 3. mjesto ekipa KK Široki je pobjedila ekipu domaćina KBS Tuzla-Simbra iz Tuzle.

SirokiBrijeg.info