FUP tražio žurno izvješće oko kriminala u MUP-u ŽZH, ali svi otišli na odmor

Obzirom da se nalaze na funkcijama koje su jedna drugoj dio hijerarhijske ljestvice i obzirom da su svi umiješani u kriminal do grla, načelnici uprava, kriminaliteta i sam ravnatelj policije ŽZH uopće ne haju na žurni zahtjev FUP-a u kojem je su tražene informacije o izdavanju dozvola za nošenje oružja osobama iz kaznene i policijske evidencije.

Čak tri tjedna Miroslavu Galiću načelniku Odjela kriminaliteta MUP-a ŽZH, nije bilo dovoljno da sačini izvještaj i pošalje ga FUP-u, a kako bi se sve još oteglo ovaj načelnik je otišao na godišnji odmor, izvijesti je Ljubuski.info.

Zašto je to tako?

U nezakonitu dodjelu oružja osobama iz krim miljea upleteni su ravnatelji policije Zoran Galić, i Milenko Madunović, jer su svakako znali što rade načelnici i bez njihove suglasnosti to se nije moglo učiniti. Još gora stvar je činjenica da se radi o policijskim pištoljima. Oni su ti koji uz Miroslava Galića i ministra Zdravka Borasa koče zakonit rad policije i ministarstva, privatizirajući ministarstvo nakaradnim pravom u režiji pravnika Željke Jukića i Željke Naletilića. Ta skupina štiti samu sebe i zbog toga se izbjegava slanje izvještaja i odgovornosti.

Od Tužiteljstva ŽZH se u sastavu trenutačnih tužitelja i glavne tužiteljice Vesne Ćavar malo očekuje, iako su također naložili istragu. Kriminal u MUP-u se zataškava u Tužiteljstvu ŽZH, i u tome sudjeluju svi tužitelji Mladen Hrstić, Kristina Nogalo, Borislav Čuljak i Vesna Ćavar.

To nije samo tvrdnja već činjenica, koju potkrepljuju materijalni dokazi, koji trebaju ugledati svijetlo dana. Zbog takvog stanja, prema informaciji, zatražena je intervencija Federalnog i Tužiteljstva BiH, kako bi se ova kriminalna hobotnica pozvala na odgovornost.

Ljubuski.info