LJUBUŠKI – Sinoć je u Gradskoj vijećnici Ljubuški, ispred Centra civilnih inicijativa (CCI), neovisna koalicija “Pod lupom”, pod vodstvom koordinatorice Sanele Kukrica i njezinog tima, održana cjelovečernja izobrazba i trening za nestranačke promatrače na predstojećim parlamentarnim izborima.

Koalicija “Pod lupom” je iz medija doznala kako članovi Udruge Zaboravljeni branitelji (UZB), namjeravaju dati svoj doprinos fer i poštenim izborima, te je i organizirala ovu izobrazbu za neovisne promatrače s područja Ljubuškog.

Branitelji su se, uz nekolicinu građana Ljubuškog, odazvali u velikom broju, te su uspješno prošli izobrazbu i trening.

Za razliku od stranačkih promatrača koji promatraju izbore u cilju interesa stranačkih subjekata koji su ih angažirali, nestranački promatrači Koalicije rade u interesu svih građana, jer svojim angažmanom štite njihov glas i zalažu se za provođenje slobodnih i poštenih izbora.

“Nama je glavni cilj vratiti povjerenje građanima i dokazati svima kako izbori mogu i moraju biti pošteni. Ljubuški je mala sredina, svi znamo kako su u proteklim razdobljima proticali izbori i koje su sve malverzacije rađene od strane biračkih odbora i stranačkih promatrača. Čvrsto smo odlučili svemu tome stati na put,” kazao je predsjednik UZB Drago Grbavac.

UZB Ljubuški

Ljubuski.net