Home Ostale rubrike Zdravlje FRKA MEĐU CJEPAČIMA: Dobavljač ljekarnama na području ŽZH otkazao isporuku vakcina protiv gripe

FRKA MEĐU CJEPAČIMA: Dobavljač ljekarnama na području ŽZH otkazao isporuku vakcina protiv gripe

0
FRKA MEĐU CJEPAČIMA: Dobavljač ljekarnama na području ŽZH otkazao isporuku vakcina protiv gripe

Iako svi pričaju o vakcini protiv koronavirusa ove godine više nego ikad prije je porastao interes za vakcinom protiv gripe.

Ljekarne svoje prednarudžbe za sezonsku gripu daju već krajem kolovoza, a pacijenti se počinju upisivati za rezervaciju svoje doze kroz cijeli rujan i listopad.

Prema informacijama koje je ljportal.com dobio u više ljekarni u Ljubuškom i diljem Hercegovine, veledrogerija Pharmamaac kao jedini distributer četverovalentnog cjepiva protiv gripe jučer je iznenada otkazao isporuku svih naručenih doza cjepiva i izazvao ogorčenje među ljekarničkom strukom.

Magistra farmacije iz jedne privatne ljekarne za Ljportal.com je rekla:

„Ogorčeni smo. U više navrata su nam odgađali isporuku. Prvi rok isporuke je bio 1.11. , potom 15.11. da bi nam na kraju prošli tjedan potvrdili količinu cjepiva koje ćemo dobiti nakon 1.12.

Jučer, sasvim iznenada u popodnevnim satima smo dobili mail s isprikom i objašnjenjem kako nisu u mogućnosti isporučiti niti jedan komad vakcine protiv gripe.

Ovakvim načinom postupanja su nam stavili ogroman teret na leđa i pritisak svih naših pacijenata, posebno kroničara, koji nisu uspjeli dobiti besplatnu dozu cjepiva u DZ.

Koristimo ovaj prostor da javno postavimo pitanje veledrogeriji čije se misli i aktivnosti zasnivaju prema misiji “Stvaranje mogućnosti je naš izazov” – Je li izazov pravedna raspodjela cjepiva cjelokupnom stanovništvu ili je i u ovom slučaju utjecaj velikih nadjačao medicinsku etiku, te je li isporuka vakcina samo određenim lancima u određenim područjima BiH udar na običnog čovjeka, koji se zapisao za svoju dozu u svom malom gradu?

Dopis dobavljača prenosimo u cijelosti:

Ono što me posebno žalosti je činjenica da su određeni lanci ljekarni još prošli tjedan dobili određenu količinu cjepiva koja se rasprodala brzinom svjetlosti.”

Ljportal.com