Franjo Ćuže i Zdenko Bilać novi igrači HŠK Posušja, debi u nedjelju protiv HNK Mladosti na Blatu!

POSUŠJE – U istom danu Hrvatski športski klub Posušje završio je dva transfera tijekom prijelaznog roka, pa su od ovog tjedna novi igrači postali Franjo Ćuže i Zdenko Bilać.

Franjo Ćuže je obrambeni igrač koji se na Mokri dolac preselio iz HNK Gruda. Svoju igračku karijeru započeo je u Širokom Brijegu u čijim je redovima osvojio titulu BiH. Nakon Širokog put ga vodi u mostarski Branitelj gdje je bio jedan od najboljih igrača mostarskog kluba, da bi završio u NK Slogi iz Ljubuškog koja je imala velike apetite. Međutim, zbog sukoba s upravom vrlo brzo seli u HNK Grude čiji je bio dojučerašnji član.

zbp 10022016 1

Zdenko Bilać, je 21-godišnji krilni napadač iz Širokog Brijega. Bilać je svoje prve nogometne korake, kao 13-godišnjak, započeo u Širokom Brijegu. Već sa 15 godina odlazi u omladinsku školu zagrebačkog Dinama, u kojem je prošao kadetski i juniorski uzrast. Po završetku juniorskog staža u Dinamu, Bilać je potpisao za Stade Lavallois (FC Laval). U francuskom drugoligašu je proveo dvije godine većinom nastupajući za B momčad Lavala. U kadetskom i juniorskom uzrastu nosio je kapetansku vrpcu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nakon isteka dvogodišnjeg ugovora u Lavalu, odlučio se vratiti u naše krajeve i pronaći novi angažman. U sezoni 2014./15. vraća se u BiH gdje postaje članom HNK Brotnjo Čitluk, da bi već sljedeće godine prešao u redove Branitelja iz Mostara.

zbp 10022016 2

Oni koji poznaju karijere i igrački put obadvojice nogometaša znaju da je riječ o dva velika pojačanja za nastavak proljetnog dijela sezone Druge lige BiH.

Predstavljanje Ćuže i Bilaća u plavo-bijelom dresu trebalo bi biti u nedjelju, kada momčad Lea Sliškovića igra prijateljski ogled sa HNK Mladosti iz Širokog Brijega.

HŠK Posušje