KREŠEVO – Dana 3. travnja frama Kreševo organizirala je humanitarnu akciju pod nazivom “Milosrđe mi je milo, a ne zlo” isti su pozvali framu Posuški Gradac da svojom izvedbom odigraju predstavu “Zaboravljeni Bog”, odnosno da svojim igrokazom uveličaju ovu humanitarnu akciju.

Akcija je organizirana za obitelj Lučić iz Kreševa čija su dva člana teško bolesna, kojim je nužno potrebna financijska pomoć za liječenje. S radošću smo se odazvali pozivu.

fpgk 14042016 2

U 05: 45 nas 11 mladih se okupilo ispred župne crkve na Gracu i krenulo na put ka Kreševu. Nakon što smo stigli u Kreševo uslijedila je srdačna dobrodošlica njihovih framaša uz obilan doručak. Poslije doručka svi skupa smo otišli na misno slavlje koje je predvodio gvardian župe Kreševo fra Mijo Rajič, iza toga slijedi druženje framaša uz zajednički ručak.

U prostorijama HKD “Napredak” izveli smo generalnu probu i posljednje pripreme za izvedbu predstave. Priredba je započela u 19 sati.

Ugodno nas je iznenadio veliki broj gledatelja. Prvi je nastupio bend frame Kreševo sa dvije predivno otpjevane pjesme, a zatim smo nastupili mi sa predstavom humorističnog karaktera.

Popraćena ovacijama i aplauzom priredba je završila kada su mali framaši iz Kreševa uz našu pomoć otpjevali pjesmu ” Mi zelimo uzdić Isusa”. Druzenje se nastavilo uz pjesmu i domjenak do kasnih sati.

Ovim putem želimo zahvaliti frami Kreševo na pozivu, lijepom dočeku, te ukazati na dobre odnose i uzajamno surađivanje ova dva bratstva, priopćeno je iz frame Posuški Gradac.

SirokiBrijeg.info