FOTO: Facebook

Povodom slučaja koji već 2 mjeseca potresa javnost Širokog Brijega, a i puno šire, te unosi strah među obične ljude i ne povjerenje prema institucijama. Zanimljivom objavom komentara na sve ovo, uputio je fra Mate Logara, koji je rodom je iz Sovića, a trenutno na službi u župi Šuica.

Njegovu izjavu koju je objavio preko svog facebook profila prenosimo u cijelosti:

Stanoviti Drago Grbavac, neki iz “zaboravljenih branitelja” se potrudio da ne ostane zaboravljen pa široko koristi slučaj Soldo sa Širokog Brijega da se njegovo ime pojavi u nekakvoj vijesti pa između ostaloga kaže da su se fratri sakrili u mišiju rupu u tom slučaju.

Do sada sam se suzdržavao komentiranja o tom slučaju u kojem “nitko ništa ne zna”. Sada ću ipak napisati nekoliko riječi, za razliku od većine ostalih, to je o onome što znam ili što mi se nameće kao pitanje.

Kao prvo, znam da nitko od fratara ni Mili ni ikome drugom nije rekao da se iza 2 sata poponoći opija ili možda koristi i poneku supstancu. Možda su i Milini roditelji i roditelji ostalih to mogli reći svojoj djeci i odrediti vrijeme za povratak kući?

Drugo, kao pitanje nameće mi se zanimljivost da Mile nema baš nijednoga prijatelja koji bi za njega barem anonimno rekao istinu. Ili ima tako dobre prijatelje da iz nekoga razloga ne govore istinu i ako je znaju? Ili stvarno ništa ne znaju.

Treće, nameće mi se kao pitanje činjenica da se ni Mile ne sjeća ama baš ničega što bi prethodilo napadu. Četvrto, znam da sam puno pričao kada sam bio maturant. Sada pričaju Milini roditelji, nekakve udruge, mediji, pa i fratri su imali nekakvo očitovanje. Samo Mile ne daje intervjue.

I sad bi fratri to trebali rješavati!? A mediji samo tako daju prostora nekom egocentriku koji isto ne zna ama baš ništa, ali je tko zna zašto uvjeren da zna tko zna.

U nastavku donosimo dio izjave gdje je o ovom slučaju pričao i osobno Mile Soldo:


SirokiBrijeg.info