LJUBUŠKI – Izaslanstvo Koalicije Hrvatsko zajedništvo predvođeno njegovim voditeljem, predsjednikom HDZ-a 1990 i nositeljem liste za državni Parlament Ilijom Cvitanovićem, kandidatkinjom za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda dr. Dianom Zelenikom, glavnim tajnikom HDZ-a 1990 Ivicom Gašparom i predsjednikom HS HKDU-HRAST Perom Barbarićem Pepijem boravilo je danas u Ljubuškom.

Najprije je održan kratki sastanak u prostorijama Općinskoga odbora HDZ-a 1990, gdje je domaćin Ante Pavlović Tonćo pozdravio ovo izaslanstvo, a nakon toga se svima nazočnima i kandidatima s liste Hrvatskoga zajedništva iz ove općine obratio Ilija Cvitanović, koji ih je upoznao s programskim smjernicama Koalicije, kao i načinom vođenja kampanje za predstojeće izbore ističući zajedništvo kao vrlo bitan segment u pridobivanju birača jer samo zajedno puno se može učiniti i na izborima, a i poslije njih, izražavajući uvjerenje kako se bez Koalicije neće moći formirati vlast u BiH i F BiH.

Nakon toga izaslanstvo je posjetilo Franjevački samostan na Humcu gdje je domaćin bio gvardijan fra Dario Dodig kojega je u kratkim crtama voditelj Koalicije Ilija Cvitanović upoznao s programskim smjernicama i načinom vođenja predizborne kampanje kazavši kako ta kampanja, što se tiče Koalicije, kao i dr. Diane Zelenike, kao kandidatkinje HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva iz reda hrvatskoga naroda, neće biti uperene protiv bilo kojega pojedinca već samo protiv negativnosti u vođenju politike aktualne vlasti gdje će se narodu otvarati oči glede promašaja koje je ta politika pravila i još pravi, a posebice će biti žigosani korupcija i kriminal. Zamolio je gvardijana da utječe, koliko je u njegovoj moći, na to da se oltar ne zlorabi u predizborne svrhe za bilo koju stranku ili kandidata.

Gvardijan Franjevačkog samostana na Humcufra Dario Dodig zahvalio je na posjetu i zamolio predstavnike Koalicije da utječu na to kako se u kampanji ne bi koristio jezik mržnje, poglavito prema Katoličkoj crkvi, kakav je slučaj s nekim portalima, a svi su se složili kako to nije nikome u interesu te kako nitko nema moć od njih zabraniti tim portalima pisanje, ali se na njima neće naći ništa kompromitirajuće protiv Crkve što bi bio stav Koalicije. Nakon ovoga razgovora gvardijan je, kao pravi domaćin, sve poveo u razgledanje velebne muzejske postavke Franjevačkoga samostana s kakvom se može podičiti malo koji, čak i veći grad u BiH, a i šire, jer je u njoj sadržano neprocjenjivo umjetničko blago koje svjedoči o bogatoj kulturnoj baštini hrvatskoga naroda, priopćeno je iz Koalicije “Hrvatsko zajedništvo”.

SirokiBrijeg.info