FOTO: Završen najveći humanitarni događaj u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG – Sve što je lijepo traje kraće nego što bi mi željeli, pa su tako i tri prekrasne noći (21., 22. i 23. prosinca) u Širokom Brijegu prošle jako brzo, ali krajnje lijepo i veselo, u jednom istinski humanom (i humanitarnom) druženju i ozračju.

Već pet godina ovo druženje poprima sve veću posjećenost zahvaljujući brojnim Širokobriježanima, kao i gostima iz susjednih mjesta, kojima je humanost i pomoć drugima ipak nešto više od druženje uz pivo i toplo vino.

Naravno, treba se “zahvaliti” ovdašnjoj vlasti i lokalnim političarima koji su definitivno puno pridonijeli da ima sve više humanitarnih događaja. No, sreća je što postoje i oni koji neće dozvoliti da mnogi ispaštaju zbog njihovog “grabljenja”.

FOTO: Mili Marušić
FOTO: Mili Marušić

Kroz ove tri večeri druženja na Trgu Gojka Šuška brojni posjetitelji su se pored piva i vina mogli zabaviti uz dobru glazbu, te brojne kulinarske specijalitete.

Druženje, kao i svako do sada je bilo organizirano kako bi se pomoglo najsiromašnijim sugrađanima i onima kojima je uistinu pomoć potrebna svih nas. Podsjetimo i to kako je prošlogodišnjom akcijom od prikupljenih sredstava na ovom događaju pomognuto 250 obitelji pri kupovini osnovnih životnih namirnica, kroz prehrambene bonove, nabavku potrebnih lijekova, poljoprivrednog sjemena, plaćanja računa za električnu energiju, plaćanja markica za zdravstveno osiguranje i slično.

Pošto je Božićno vrijeme nećemo nikoga prozivati imenom od njih na različitim razinama vlasti. Neka je njima na savjesti što je sve veći broj njihovih sugrađana prisiljeno “životariti” iz dana u dan, ali ćemo se svakako zahvaliti Udruzi “Inicijativa za Široki Brijeg” koja organizira ovaj događaj, kao i svima ostalima koji su kroz cijelu godinu organizirali brojne humanitarne manifestacije, a kojima je bio isti cilj, a to je pomoći!

Samo bih zamolili gradske vlasti da bar iduće godine omoguće veći prostor ili po mogućnosti bar nakratko u tom periodu održavanja ovog događaja zaustave cestovni promet na tom dijelu, po uzoru na neke gradove i općine koje sa zadovoljstvom priskaču svojim sugrađanima u organizaciji sličnih događaja i manifestacija te na taj način i oni pridonesu kvalitetnjijem, boljem i lijepšem druženju svih.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info